Εκατοντάδες μαχητές της Βάγκνερ σπεύδουν στο Νίγηρα!

Must Read

Ρωσικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα του Νίγηρα, Νιαμέι, μεταφέροντας εκατοντάδες μαχητές της Wagner που φέρεται να παρέλαβε από τη Συρία.

Η Βάγκνερ έχει στρατολογήσει χιλιάδες βετεράνους του συριακού εμφυλίου πολέμου, κυρίως άνδρες που πολέμησαν για λογαριασμό της συριακής κυβέρνησης και νίκησαν το ISIS, την Αλ Κάιντα και τον FSA. Αυτοί οι άνδρες έχουν απίστευτη εμπειρία μάχης εναντίον τρομοκρατών. Η Συρία είναι ένα από τα πρώτα μέρη όπου ο Βάγκνερ επέδειξε δράση στο πεδίο της μάχης. Χωρίς τη συμβολή τους, ο Σύρος πρόεδρος μάλλον θα είχε την τύχη του Καντάφι, σύμφωνα με πλήθος δυτικών αναλυτών.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να συνδέεται με την ξαφνική ετοιμότητα της Αμερικής να εκκενώσει δύο από τις βάσεις της με drone στον Νίγηρα. Οι ΗΠΑ διατηρούν στον Νίγηρα μια μεγάλη βάση αναγνωριστικών drones που δραστηριοποιούνται σε όλη την Αφρική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, καθώς και περίπου 500 στρατιώτες. Η Γαλλία διατηρεί περισσότερους από 1.200 στρατιώτες στον Νίγηρα.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περίπου 5.000 μισθοφόροι Ρώσοι μαχητές στην Αφρική: Δραστηριοποιούνται κυρίως στο Μάλι, τη Λιβύη, το Σουδάν, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, τη Μοζαμβίκη και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, ο Βάγκνερ θα αναλάβει την προστασία του προεδρικού μεγάρου στο Νιαμέι και των κύριων υποδομών της χώρας που δυνητικά απειλούνται από την επικείμενη στρατιωτική δράση υπό την ηγεσία της Νιγηρίας. Με ετοιμοπόλεμο στρατό 230.000 ανδρών, η Νιγηρία αναμένεται να συνεισφέρει πολύ περισσότερους στρατιώτες στην επιχείρηση από οποιαδήποτε άλλη χώρα του ECOWAS.

Ωστόσο, οι δύο χώρες με τους ισχυρότερους στρατούς στην Αφρική, η Αίγυπτος και η Αλγερία έχουν προειδοποιήσει για οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα και προανήγγειλαν ότι δεν θα μείνουν άπραγοι σε περίπτωση στρατιωτικής εισβολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Νίγηρα υποστηρίζει τους πραξικοπηματίες και χιλιάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή για να πολεμήσουν με τη Wagner ως μισθοφόροι, σε μια χώρα που ούτως ή άλλως η φτώχεια «θερίζει»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This