Ξεκίνησε νέα έρευνα για το… τέρας του Λοχ Νες!

Must Read

Η μεγαλύτερη έρευνα για το τέρας του Λοχ Νες εδώ και πέντε δεκαετίες άρχισε το Σάββατο  26/8 στα Χάιλαντς της Σκοτίας, καθώς ερευνητές και λάτρεις του είδους από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν την ασύλληπτη «Νέσι».

Η αποστολή χρησιμοποίησε μη επανδρωμένα αεροσκάφη με θερμικούς σαρωτές, σκάφη με υπέρυθρες κάμερες και ένα υποβρύχιο υδρόφωνο για να προσπαθήσει να διαλευκάνει ένα μυστήριο που αιχμαλωτίζει τον κόσμο εδώ και γενιές, στη μεγαλύτερη έρευνα επιφανειακών υδάτων από τότε που το Γραφείο Ερευνας του Λοχ Νες μελέτησε την περιοχή για ίχνη του τέρατος το 1972. Στην έρευνα συμμετείχαν εθελοντές που σκανάρουν τα νερά με βάρκες, ενώ άλλοι παρακολούθησαν διαδικτυακά με κάμερες web (web cams).

Ο γενικός διευθυντής του Loch Ness Center Πολ Νίξον δήλωσε ότι η διήμερη επιχείρηση ήταν κάτι περισσότερο από ένα κόλπο δημοσίων σχέσεων. «Υπάρχουν εκατοντάδες εθελοντές στις όχθες της λίμνης σήμερα, όλοι σε μια αναζήτηση να βρουν κάποιες απαντήσεις στο τι είναι το τέρας του Λοχ Νες. Ορισμένες από τις πιο πρόσφατες θεάσεις που έχω δει είναι επαφές σόναρ – που δείχνουν αντικείμενα στο νερό σε βάθος. Το μεγαλύτερο που έχω δει είναι ένα αντικείμενο στο μέγεθος ενός φορτηγού μεταφοράς, το οποίο δεν έχει εξηγηθεί τι ήταν. Δεν ήταν εκεί όταν επιστρέψαμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο θρύλος του τέρατος του Λοχ Νες γεννήθηκε στις 2 Μαΐου 1933, όταν η τοπική εφημερίδα «Inverness Courier» ανέφερε σε ρεπορτάζ της δηλώσεις ενός ζευγαριού που διέμενε στην περιοχή και ισχυρίστηκε ότι έχει δει «ένα τεράστιο ζώο να κυλά και να βυθίζεται στην επιφάνεια» της λίμνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This