«Έπεσε» το σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στη Βρετανία – Προβλήματα και στην Ιταλία, χάος στην Ευρώπη!

Η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας (NATS) της Βρετανίας αναφέρει πως το πρόβλημα λύθηκε, ωστόσο θα χρειαστούν αρκετές ώρες ωσότου ομαλοποιηθεί η εναέρια κυκλοφορία

Must Read

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση πως «έπεσε» το σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας (air traffic) στη Μεγάλη Βρετανία, προκαλώντας τεράστια προβλήματα με τις πτήσεις στο νησί, τώρα έρχεται η πληροφορία πως ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και αεροδρόμια της Ιταλίας!

Το πρόβλημα στη Βρετανία ξεκίνησε περίπου στη μία το μεσημέρι, οδηγώντας σε πολύωρες καθυστερήσεις πτήσεων από τα αεροδρόμια της χώρας προς τρίτες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αλλά και σε εξίσου μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις από ευρωπαϊκά αεροδρόμια εκτός Μεγάλης Βρετανίας, όπως το Ελευθέριος Βενιζέλος, προς τα βρετανικά.

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, το σύστημα «έπεσε» και στην Ιταλία, κυρίως στον τομέα της Ρώμης και στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Ιταλίας. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν το πρόβλημα οφείλεται σε δυσλειτουργία του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και στην Ιταλία ή σε επίθεση χάκερ. Συνέπεια, πάντως του προβλήματος είναι να «κολλάνε» τα περιφερειακά αεροδρόμια, αφού τα αεροσκάφη δεν απογειώνονται και δεν αδειάζουν parking stands, για να προσγειωθούν άλλα.

Λόγω του προβλήματος, που, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας (NATS) της Βρετανίας επρόκειτο για τεχνική βλάβη, τέθηκαν σε ισχύ περιορισμοί στη ροή της εναέριας κυκλοφορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως μέτρο ασφαλείας. Όπως ανέφερε η υπηρεσία, το τεχνικό πρόβλημα επηρεάζει την ικανότητα αυτόματης επεξεργασίας των σχεδίων πτήσης, δηλαδή των πληροφοριών που χρειάζονται οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, για να γνωρίζουν από που και πότε πετάει ένα αεροσκάφος, τη διαδρομή και τον προορισμό του.

«Μέχρι οι μηχανικοί μας να επιλύσουν το πρόβλημα, τα σχέδια πτήσης εισάγονται χειροκίνητα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τα επεξεργαστούμε με τον ίδιο όγκο, γι’ αυτό και εφαρμόσαμε περιορισμούς στη ροή της κυκλοφορίας», ανέφερε σχετικά εκπρόσωπος της NATS, η οποία συμβουλεύει τους επιβάτες να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία για περαιτέρω πληροφορίες.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This