Η συμβουλή του Ιρανού ΥΠΕΞ στον Μακρόν να επικεντρωθεί στα της Γαλλίας αντί να επικρίνει την Τεχεράνη

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε αναφερθεί «στις δραστηριότητες περιφερειακής αποσταθεροποίησης που έκανε το Ιράν τα τελευταία χρόνια»

Must Read

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών συνέστησε σήμερα στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να επικεντρωθεί στα εσωτερικά προβλήματα της χώρας του αντί να επικρίνει την Ισλαμική Δημοκρατία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο τέλος μιας επίσκεψής του στη Βηρυτό.

«Συμβουλεύω τον πρόεδρο Μακρόν να επικεντρωθεί στην κατάσταση στη Γαλλία αντί να ανησυχεί για θέματα ανάμιξης σε άλλες χώρες», δήλωσε ο Χουσέιν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, ο οποίος ρωτήθηκε για τις πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου σε σχέση με τον Λίβανο.

Τη Δευτέρα, ο Μακρόν, μιλώντας στους πρεσβευτές της Γαλλίας στο Ελιζέ, αναφέρθηκε «στις δραστηριότητες περιφερειακής αποσταθεροποίησης που έκανε το Ιράν τα τελευταία χρόνια».

Ο Μακρόν δήλωσε τότε ότι ένα από τα βασικά στοιχεία για μια «πολιτική λύση στον Λίβανο θα περάσει μέσα από μια διασαφήνιση των περιφερειακών αναμίξεων όπως αυτή του Ιράν» και εξήρε παρεμπιπτόντως τη δράση του ειδικού απεσταλμένου του στον Λίβανο, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Ο Λε Ντριάν αναμένεται στον Λίβανο τον Σεπτέμβριο για να προσπαθήσει να πείσει τους πολιτικούς παράγοντες να καταλήξουν σε συναίνεση για την εκλογή προέδρου, καθώς η χώρα δεν έχει πρόεδρο τους τελευταίους 10 μήνες.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έπαιξε τον μεγαλύτερο εποικοδομητικό ρόλο στον Λίβανο και θα παραμείνουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό του Λιβάνου», δήλωσε. Ο Αμπντολαχιάν, ο οποίος έδινε τη συνέντευξη Τύπου στην πρεσβεία του Ιράν στη Βηρυτό, κάλεσε τους Λιβανέζους αξιωματούχους να εκλέξουν πρόεδρο της χώρας χωρίς καθυστέρηση.

Καμιά από τις δύο αντίπαλες ομάδες στο Κοινοβούλιο δεν διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή προέδρου, ούτε αυτή της ισχυρής Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται και εξοπλίζεται από το Ιράν, ούτε αυτή των αντιπάλων της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This