Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

Απίστευτο ρεκόρ για την Qantas: Απευθείας πτήση 19 ωρών από Λονδίνο προς Σίδνεϊ με… διπλή ανατολή ηλίου!

Η Αυστραλέζικη αεροπορική εταιρία Qantas κατέκτησε τους αιθέρες, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη σε διάρκεια απευθείας εμπορική πτήση στην ιστορία!

Ένα αεροσκάφος Βoeing 787 Dreamliner του εθνικού αερομεταφορέα της Αυστραλίας κατέρριψε όλα τα ρεκόρ, πραγματοποιώντας μια απευθείας εμπορική πτήση 19 ωρών και 19 λεπτών από το Λονδίνο έως το μακρινό Σίδνεϊ.

Βγαίνοντας από το αεροσκάφος, το οποίο τον περασμένο μήνα πραγματοποίησε μια ανάλογη πτήση από τη Νέα Υόρκη έως το Σίδνεϊ, ο CEO της Qantas, Άλαν Τζόις είπε ενθουσιασμένος: «Είδαμε δυο φορές την ανατολή του ηλίου». Διόλου τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι η Qantas έχει ονομάσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα «Project Sunrise»!

Με το αεροσκάφος που πραγματοποίησε την πτήση ταξίδεψαν 50 άτομα και, όταν αυτό προσγειώθηκε, στις δεξαμενές του υπήρχαν καύσιμα για περίπου μία ώρα και 45 λεπτά ακόμα. Η συγκεκριμένη πτήση εντάσσεται στο πλαίσιο δοκιμαστικών τεστ που διεξάγει η εταιρία, αξιολογώντας της επιπτώσεις πολύωρων πτήσεων για το προσωπικό, αλλά και τους επιβάτες.

ρεκορ απευθειας πτησης QANTAS

Πλέον, η Qantas θα πρέπει να πείσει τους πιλότους για τους όρους των συμβολαίων τους, καθώς και να πάρει το πράσινο φως από την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Αυστραλίας, προκειμένου οι πτήσεις να ξεκινήσουν κανονικά μέχρι το 2023.

Αναλυτές της Citi, πάντως, αναφέρουν ότι οι πολύ μακρινές πτήσεις θα αποτελέσουν ευκαιρία για την εταιρία να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού, καθώς επιθυμεί να αποκτήσει προνομιακή θέση στα μάτια των ταξιδιωτών, αφού κατ’ αυτόν τον τρόπο θα καταργήσει τους ενδιάμεσους σταθμούς και, άρα, και τις επακόλουθες καθυστερήσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ