Κακοκαιρία Daniel: Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για τις καταστροφικές πλημμύρες στη χώρα μας

Εκτενείς αναφορές των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων

Must Read

Βασικό θέμα στα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης αποτέλεσε η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel που σαρώνει μεγάλο τμήμα της χώρας μας. Αυτό που σημειώνουν χαρακτηριστικά είναι ότι, μετά τον ακραίο καύσωνα και τις καταστροφικές πυρκαγιές, ένα ακόμα ακραίο καιρικό φαινόμενο «χτυπά» την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το SKY News αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «η καταιγίδα Daniel σφυροκοπάει κεντρικά και δυτικά μέρη της Ελλάδας από τη Δευτέρα», δείχνοντας πλάνα από τις καταστροφές, αλλά και από την παράσυρση οχημάτων στη θάλασσα. «Στο λιμάνι του βόλου, η κακοκαιρία μετάτρεψε τους δρόμους σε επικίνδυνους ποταμούς», συμπλήρωσε η δημοσιογράφος του SKY. 

 

«Πρώτα οι δασικές πυρκαγιές, τώρα οι πλημμύρες», λέει το BBC. «Πλημμυρικά ύδατα σαρώνουν τον Βόλο στην Ελλάδα, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Η ίδια ποσότητα βροχής έπεσε μέσα σε 24 ώρες σε ορισμένες περιοχές, όση συνήθως πέφτει όλο το φθινόπωρο». Το BBC έκανε αναφορά και στη νησί της Σκιάθου όπου παραθερίζουν εκατοντάδες Βρετανοί τουρίστες. «Το κοντινό νησί της Σκιάθου είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός, αλλά δείτε αυτό…», δείχνοντας ένα πλάνο από ένα πλημμυρισμένο τουριστικό κατάλυμα. Παράλληλα, και οι δηλώσεις του δημάρχου του Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ο κόσμος να παραμείνει στα σπίτια του», δεν πέρασε ασχολίαστο από το διεθνές μέσο.

 

Σύμφωνα με το CNNi, «η Ελλάδα αντιμετωπίζει καταστροφικές πλημμύρες, μετά από μέρες ιστορικών καταρρακτωδών βροχών. Μαινόμενοι χείμαρροι νερού σαρώνουν πόλεις και χωρία» με τον μετεωρολόγο του δικτύου, να αναλύει το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This