Δευτέρα 21/6/2021

Ο Ποπάϋ είχε δίκιο για το «θαυματουργό» σπανάκι!

Ο Ποπάυ, ο διάσημος ήρωας των παιδικών μας χρόνων φαίνεται πως είχε δίκιο σε ότι αφορά το σπανάκι, καθώς μια νέα μελέτη Γερμανών επιστημόνων έρχεται να επιβεβαιώσει τις «μαγικές» του ιδιότητες, που μετέτρεπαν το μικρό ναυτάκι σε σούπερμαν!

Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου Freie του Βερολίνου, το σπανάκι περιέχει ένα φυσικό φυτοχημικό, την εκδυστερόνη, η οποία συμβάλλει στην αύξηση της μυϊκής δύναμης και αντοχής. Για το λόγο αυτό, οι Γερμανοί επιστήμονες έφτασαν μάλιστα στο σημείο να προτείνουν, η εκδυστερόνη να συμπεριληφθεί στη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες ντοπαρίσματος!

Χάπια με ποσότητα εκδυστερόνης

Το Ινστιτούτο Φαρμάκων του γερμανικού πανεπιστημίου πραγματοποίησε μια έρευνα 10 εβδομάδων,  χρησιμοποιώντας 46 αθλητές εθελοντές, οι οποίοι συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα προπόνησης για ενδυνάμωση. Οι μισοί αθλητές έλαβαν ψευδοφάρμακα (placebo) σε μορφή χαπιών και οι άλλοι μισοί έλαβαν χάπια που περιείχαν την ποσότητα εκδυστερόνης που περιέχεται σε 4 κιλά σπανάκι.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, που έγινε με τη στήριξη της Παγκόσμιας Αρχής Αντιντόπινγκ (WADA), όσοι αθλητές έλαβαν τα χάπια εκδυστερόνης τριπλασίασαν τη φυσική τους δύναμη σε σχέση με τους αθλητές που έλαβαν τα placebo.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ