Βουτηγμένος στην παραφροσύνη ο Ερντογάν: Έβαλε κρυφά αντιαεροπορικά συστήματα στο παλάτι του!

Must Read

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (Milli İstihbarat Teşkilatı, MIT) απέκτησε και ανέπτυξε κρυφά συστήματα αεράμυνας γύρω από τα γραφεία και τις κατοικίες του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα …χωρίς συντονισμό με την Τουρκική αεροπορία, η οποία έχει αποκλειστική δικαιοδοσία για τη λειτουργία και την κατοχή συστημάτων αεράμυνας στη χώρα!

 

Ο λόγος; Μα ο Ερντογάν φοβόταν ακόμα και ενδεχόμενη συμμετοχή της δικής του πολεμικής αεροπορίας, σε σχέδιο εξόντωσης του!

 

Η αποκάλυψη έγινε αρχικά από την ίδια τη MIT, πιθανώς ακούσια, σε μια έκθεση του 2017 που αποκαλύπτει το Nordic Monitor. Η απουσία συντονισμού με τη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας αποκαλύφθηκε στη συνέχεια κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής στην Άγκυρα το 2018. Αυτή η αποκάλυψη ώθησε τις τουρκικές αρχές να προσπαθήσουν να αποκρύψουν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν φως σε αυτό που η MIT περιέγραψε ως «νέα οπλικά συστήματα» που προφανώς προμηθεύτηκε χωρίς διαβούλευση τις ένοπλες δυνάμεις.

 

Η έκθεση της MIT, η οποία στάλθηκε στο κοινοβούλιο στις 22 Μαΐου 2017 ως μέρος μιας έρευνας για τα γεγονότα του πραξικοπήματος το 2016 – μια επιχείρηση που φέρεται να ενορχηστρώθηκε από την υπηρεσία πληροφοριών για να βοηθήσει τον Πρόεδρο Ερντογάν να εξασφαλίσει μια προεδρία αυτοκρατορικού τύπου – εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Το Γραφείο του Προέδρου, μέχρι στιγμής, δεν έχει απαντήσει σε έρευνες της αντιπολίτευσης σχετικά με το πού βρίσκεται η έκθεση και τα παραρτήματά της.

 

Στην έκθεση, η MIT ομολόγησε ότι ένας νέος συνδυασμός συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων αεράμυνας, κινητοποιήθηκε τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016 γύρω από το παλάτι του Ερντογάν στην Άγκυρα, την ιδιωτική του κατοικία στη γειτονιά Kısıklı της Κωνσταντινούπολης και το αρχοντικό Huber της οθωμανικής εποχής, όπου ο Erdogan τώρα χρησιμοποιεί ως γραφείο εργασίας του στην Κωνσταντινούπολη.

 

Ενώ προσπαθούσε να υπερασπιστεί το ιστορικό της Τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, ο τότε επικεφαλής της MIT, Hakan Fidan, υποστήριξε ότι η ανάπτυξη αυτών των συστημάτων οδήγησε αρχικά σε μείωση των πτήσεων και τελικά σε πλήρη διακοπή από τα πολεμικά αεροσκάφη. Αυτό φέρεται να οφείλεται στον εντοπισμό των αεροσκαφών από τα συστήματα αεράμυνας καθώς τα πολεμικά αεροσκάφη δεν ήθελαν να διακινδυνεύσουν να καταρριφθούν.

Φαίνη ότι δεν βρίσκεται μόνο η Ελλάδα σε παραφροσύνη…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This