Μία ανάσα πριν από τον παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο – Τι συνέβη με τον Μασκ

Must Read

Ο Έλον Μασκ μπορεί να απέτρεψε έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία μετά την απόπειρα της Ουκρανίας να βυθίσει τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας χρησιμοποιώντας τις δορυφορικές υπηρεσίες του μεγιστάνα, μέσω Starlink.

Πριν από λίγες ώρες όμως, υπήρξε μία ανησυχητική εξέλιξη.

Ο αμερικανικός στρατός έχει πλέον τον έλεγχο του Starlink και κατ’ επέκταση των Ουκρανών. Υπάρχει όμως ο φόβος ότι οι Ουκρανοί θα κάνουν ό,τι μπορούν για να προκαλέσουν περαιτέρω τη Ρωσία και να σύρουν τον υπόλοιπο κόσμο στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αναμένεται μια περαιτέρω μαζική επίθεση με drone κατά της ρωσικής επικρατείας στο εγγύς μέλλον και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η απειλή του Πυρηνικού Πολέμου έχει πλέον αυξηθεί σημαντικά. Και πλέον το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει τον απόλυτο έλεγχο για να περιορίσει ή να επιτρέψει μία τέτοια επίθεση του ουκρανικού στρατού.

Ο Έλον Μασκ, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, αποφάσισε να παραδώσει τον μερικό έλεγχο του δορυφορικού συστήματος Starlink στις αρχές των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφο, ο Μασκ αποκάλυψε ότι η απόφασή του υποκινήθηκε από φόβους για έναν πιθανό πυρηνικό πόλεμο. Ο Μασκ ανέπτυξε αρχικά το Starlink ως εργαλείο ψυχαγωγίας, μια πλατφόρμα για να απολαμβάνουν οι άνθρωποι το Netflix ή να ασχολούνται με βιντεοπαιχνίδια. Ποτέ δεν οραματίστηκε να δημιουργήσει κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί σε πυρηνικό πόλεμο.

Περιορισμός του ελέγχου του Πενταγώνου

Ο Μασκ παρείχε εξηγήσεις σχετικά με την κατανομή του ελέγχου του Starlink, δηλώνοντας ότι το Πεντάγωνο θα έχει εξουσία μόνο για το τμήμα του συστήματος που χρησιμοποιείται από την Ουκρανία. Η απόφαση αυτή τον απαλλάσσει από κάθε ευθύνη για τα όρια και τους κανόνες χρήσης του. Ο Μασκ αποφάσισε να πουλήσει ένα μέρος του εξοπλισμού και των υπηρεσιών του Starlink στον αμερικανικό στρατό, μεταβιβάζοντας έτσι τον πλήρη έλεγχο πάνω τους και εξαλείφοντας την ευθύνη του για τα όρια και τους κανόνες χρήσης τους.

Πριν από αυτό, ο Μασκ είχε αποκαλύψει ότι δεν ενεργοποίησε το δορυφορικό σύστημα Starlink στην περιοχή της Κριμαίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αφού αρχικά είχε συμφωνηθεί ότι οι δορυφόροι δεν θα χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές. Ωστόσο, δεδομένου του εξελισσόμενου τοπίου του πολέμου και της πιθανότητας κακής χρήσης τέτοιων τεχνολογιών, το Πεντάγωνο αποφάσισε να τροποποιήσει τις μελλοντικές συμφωνίες προμηθειών. Οι αναθεωρημένες συμφωνίες περιλαμβάνουν πλέον ρήτρα που επιτρέπει τη χρήση αγαθών και υπηρεσιών για στρατιωτικούς σκοπούς.

Αυτή η απόφαση του Πενταγώνου προκύπτει από ανησυχίες σχετικά με την επανάληψη μιας κατάστασης όπου ο Μασκ διέκοψε μια ουκρανική στρατιωτική επίθεση στη Ρωσία περιορίζοντας τη λειτουργία του δορυφορικού συστήματος Starlink στην Κριμαία. Η απόφαση του Μασκ να παραιτηθεί από τον έλεγχο του Starlink είναι μια προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από πιθανή σύγκρουση και να διασφαλίσει ότι το σύστημα δεξ χρησιμοποιείται ως εργαλείο πολέμου.

Συνέπειες της Μεταβίβασης

Οι συνέπειες αυτής της μεταφοράς είναι σημαντικές. Από τη μία πλευρά, θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτρέψει την κακή χρήση του συστήματος Starlink διασφαλίζοντας ότι χρησιμοποιείται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τους στρατιωτικούς κανονισμούς. Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε αυξημένη στρατιωτικοποίηση του χώρου, εγείροντας ηθικά και νομικά ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο των ιδιωτικών εταιρειών στον πόλεμο.

Συμπερασματικά, η μεταβίβαση του μερικού ελέγχου της Starlink στις αρχές των ΗΠΑ αποτελεί σημαντική εξέλιξη στη χρήση της ιδιωτικής τεχνολογίας για στρατιωτικούς σκοπούς.

Με μία αντίστροφη ανάγνωση όμως αυτής της εξέλιξης, το αμερικανικό Πεντάγωνο, μπορεί να επιτρέψει την χρήση του δορυφορικού συστήματος, για την διενέργεια ενός χτυπήματος που θα θεωρηθεί από την Ρωσία ως κόκκινη γραμμή. Εκεί, θα υπάρξει ραγδαία κλιμάκωση που μπορεί να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This