Απίστευτο: Οι Αμερικανοί έχασαν stealth πάνω από τη Νότια Καρολίνα και το ψάχνουν!

Οι συνθήκες που ώθησαν τον πιλότο να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος δεν είναι σαφείς

Must Read

Οι ικανότητες stealth ενός αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους φαίνεται να λειτουργούν… πολύ καλά, με τις αρχές να αναγκάζονται να ζητήσουν βοήθεια από το κοινό για να το βρουν, αφού… χάθηκε κάπου πάνω από τη Νότια Καρολίνα όταν ο πιλότος εκτινάχθηκε λόγω «ατυχήματος»!

Η Joint Base Charleston, αεροπορική βάση στο Βόρειο Τσάρλεστον, δήλωσε ότι συνεργάζεται με τον Αεροπορικό Σταθμό Beaufort του Σώματος Πεζοναυτών για να «εντοπίσει ένα F-35 που ενεπλάκη σε ατύχημα».

Ο πιλότος κατάφερε να εκτιναχθεί με ασφάλεια από το αεροσκάφος, ένα F-35B Lightning II, και μεταφέρθηκε σε τοπικό ιατρικό κέντρο σε σταθερή κατάσταση.

Το τζετ αφέθηκε σε λειτουργία αυτόματου πιλότου όταν ο πιλότος εκτινάχθηκε από το αεροσκάφος, επομένως υπάρχει πιθανότητα να είναι ακόμα αερομεταφερόμενος, είπε ο Τζέρεμι Χάγκινς, εκπρόσωπος στην Βάση Τσάρλεστον, στο NBC News μέσω τηλεφώνου.

Ωστόσο, είπε, οι ερευνητές εστίασαν την προσοχή τους βόρεια της αεροπορικής βάσης γύρω από τη λίμνη Moultrie και τη λίμνη Marion με βάση την τελευταία γνωστή θέση του αεροσκάφους και τον συντονισμό με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας.

Ερωτηθείς εάν αυτό σήμαινε ότι οι αξιωματούχοι πίστευαν ότι το αεροσκάφος θα μπορούσε να συνετρίβη, ο Χάγκινς είπε ότι δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά ότι θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες. Η FAA δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Οι συνθήκες που ώθησαν τον πιλότο να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος δεν ήταν σαφείς.

Το περιστατικό προσέλκυσε επικρίσεις, με τη βουλευτή Nancy Mace, να ρωτά: «Πώς στο διάολο χάνεις ένα F-35; Πώς δεν υπάρχει συσκευή παρακολούθησης και ζητάμε από το κοινό τι, να βρει ένα τζετ και να το παραδώσει;»! 

Ο αναμεταδότης του τζετ, ο οποίος συνήθως βοηθά στον εντοπισμό του αεροσκάφους, δεν λειτουργούσε «για κάποιο λόγο που δεν έχουμε ακόμη καθορίσει», ανέφερε η Washington Post, επικαλούμενη τον Χάγκινς, που είπε ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αυτή τη λεπτομέρεια από νωρίς τη Δευτέρα.

Ο γίγαντας της αεροδιαστημικής Lockheed Martin περιγράφει τη σειρά F-35 στον ιστότοπό της ως το «πιο προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο», καθώς και το «πιο θανατηφόρο, stealth και επιζήσιμο αεροσκάφος».

Η οικογένεια F-35 περιλαμβάνει τρεις παραλλαγές μονοθέσιου, συμπεριλαμβανομένου του συμβατικού τζετ απογείωσης και προσγείωσης F-35A, της παραλλαγής σύντομης απογείωσης/κάθετης προσγείωσης F-35B και του αεροπλανοφόρου F-35C.

Κάτι πάντως δεν πάει καλά με αυτή την ιστορία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This