Στόλτενμπεργκ για συνάντηση με Ερντογάν: «Συζητήσαμε για την εντατικοποίηση της καταπολέμησης της τρομοκρατίας»

Must Read

Με τον Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 19/9, στη Νέα Υόρκη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ για την κλιματική κρίση, με τους δύο ισχυρούς άνδρες να συζητούν για ποικίλα κρίσιμα θέματα για ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά και ειδικότερα για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της συμμαχίας, επί τάπητος τέθηκαν η εντατικοποίηση της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, τα ουκρανικά σιτηρά και η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. «Χαίρομαι που είδα τον Πρόεδρο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη. Συζητήσαμε για την εντατικοποίηση της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και τον ευχαρίστησα για το έργο της Τουρκίας για την αναβίωση της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας. Όπως συμφωνήθηκε στο Βίλνιους, το τουρκικό κοινοβούλιο θα ασχοληθεί με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό», ανέφερε σε σχετική ανάρτησή του ο Στόλτενμπεργκ.

Σημειώνεται οτι, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξής του στο αμερικανικό κανάλι PBS, ο Τούρκος πρόεδρος καταφέρθηκε εναντίον του Μπομπ Μενέντεζ για το θέμα των F-16, με αφορμή τις δηλώσεις του φιλέλληνα Αμερικανού Γερουσιαστή πως «η Τουρκία θα πρέπει να τερματίσει την πολεμική της συμπεριφορά εναντίον της Ελλάδας», ισχυριζόμενος πως «ο Μπομπ Μενέντεζ δεν γνωρίζει την Τουρκία. Φαίνεται ότι ο Μενέντεζ δεν γνωρίζει ούτε τον Ταγίπ Ερντογάν».

Και αφού υποστήριξε ότι «την Ελλάδα και την Τουρκία συνδέει μια αρχαία φιλία»(!), ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι «ο Μενέντεζ φαίνεται να έχει μια εχθρική προσέγγιση απέναντι στην Τουρκία και προσπαθεί να μας παρασύρει σε ένα συγκεκριμένο πεδίο συζήτησης που έχει επιλέξει. Ωστόσο, εμείς δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό. Η φιλία μας με την Ελλάδα δεν είναι όπως νομίζουν».

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This