Ενίσχυση κυρώσεων στο Ιράν στις γυναίκες χωρίς μαντίλα!

Must Read

Συνεχίζεται στο Ιράν η σκληρή αντιμετώπιση στο θέμα της μαντίλας από τις γυναίκες. Με τα μέτρα που έρχονται να είναι εμφανώς αυστηρότερα.

Το ιρανικό κοινοβούλιο ήδη ενέκρινε νομοσχέδιο το οποίο ουσιαστικά ενισχύει τις ποινές εναντίον των γυναικών που δεν φορούν την υποχρεωτική μαντίλα στους δημόσιους χώρους. Το πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε: «Οι βουλευτές ενέκριναν την εφαρμογή του νομοσχεδίου περί ‘του χιτζάμπ και της αγνότητας’ για δοκιμαστική περίοδο τριών ετών».

«Κάθε πρόσωπο που διαπράττει το αδίκημα να μη φορά μαντίλα ή να φορά ανάρμοστα ρούχα θα καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης τετάρτου βαθμού», που σημαίνει από 5 ως 10 χρόνια, προβλέπει το νομοσχέδιο.

Να σημειωθεί πως το νομοσχέδιο αυξάνει τις ποινές για παραβίαση του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα στις γυναίκες και συνάμα αποτελεί έναν από τους ιδεολογικούς πυλώνες της Ισλαμικής Δημοκρατίας μετά την πτώση του σάχη το 1979. Προβλέπει συν τοις άλλοις οικονομικές κυρώσεις για «προώθηση της γυμνότητας» ή για «χλευασμό του χιτζάμπ», καθώς επίσης πρόστιμα και απαγορεύσεις εξόδου από την χώρα για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων των οποίων οι εργαζόμενες δεν φορούν μαντίλα!

Ωστόσο, για να φτάσει στην τελική μορφή και να γίνει νόμος το νομοσχέδιο, πρέπει να περάσει και να εγκριθεί από το Συμβούλιο των Φρουρών του Συντάγματος.

Θυμίζουμε ο θάνατος της Μαχσά Αμινί, μιας 22χρονης κουρδικής καταγωγής Ιρανής, η οποία απεβίωσε στις 16 Σεπτεμβρίου 2022 μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών, με την κατηγορία της παραβίασης του ενδυματολογικό κώδικα, είχε προκαλέσει εκτεταμένο κίνημα αμφισβήτησης στη χώρα. Η φωτογραφία είνα ενδεικτική των γεγονότων που είχαν εκτυλιχθεί!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This