Πρώην κυβερνητικό μεγαλοστέλεχος στα Σκόπια έγινε… ψήστης σε ελληνικό εστιατόριο

Must Read

Μεροκάματο ως… ψήστης σε εστιατόρια ελληνικών νησιών βγάζει την καλοκαιρινή σεζόν ο άλλοτε πρωτοκλασάτος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων Γκόραν Γκρούεφσκι, που είναι φυγόδικος από τη χώρα του εξαιτίας της εμπλοκής του στο σκάνδαλο της μαζικής υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που οδήγησαν στην κατάρρευση της κυβέρνησης το 2015!

Όπως υποστηρίζουν μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, ο 53χρονος Γκόραν Γκρούεφσκι έχει καταφέρει να «χαθεί» στη χώρα μας, όπου από δεξί χέρι του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και τμηματάρχης στη Διεύθυνση Ασφάλειας και Αντικατασκοπίας έχει γίνει ένας απλός ψήστης χωρίς να κινεί υποψίες για το πρακτορικό παρελθόν του.

Ο Γκρούεφσκι κατηγορείται για την παρακολούθηση περισσότερων από 20.000 πολιτών, για την παράνομη καταστροφή απόρρητων εγγράφων, αποδεικτικών στοιχείων για την υπόθεση, αλλά και για παράνομη προμήθεια εξοπλισμού τηλεφωνικών υποκλοπών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μαζί με τον πρώην μυστικό πράκτορα καταζητείται για να δικαστεί για την ίδια υπόθεση και ο Νίκολ Μποσκόσκι, επίσης στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών.

Κατέθεσαν αίτημα για πολιτικό άσυλο

Οι δυο τους είχαν συλληφθεί το 2017 στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια, ενώ σε βάρος τους εκκρεμούσαν «Ερυθρές Αγγελίες» της Ιντερπόλ. Στη συνέχεια κατέθεσαν αίτημα για πολιτικό άσυλο, υποστηρίζοντας ότι στα Σκόπια κινδυνεύει η ζωή τους και ότι είναι θύματα σκευωρίας.

Γνωρίζοντας καλά την πρακτορική «τέχνη», οι δυο φυγόδικοι είχαν καταφέρει να εγκαταλείψουν με κινηματογραφικό τρόπο τη χώρα τους, αφήνοντας πίσω τα τηλέφωνά τους που παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί, καθώς είχαν πληροφορηθεί από πηγές τους ότι επίκειται η σύλληψή τους και αυτό τους έδωσε τον απαραίτητο χρόνο να σχεδιάσουν τη φυγή τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This