Παρασκευή 25/6/2021

Πρώην κυβερνητικό μεγαλοστέλεχος στα Σκόπια έγινε… ψήστης σε ελληνικό εστιατόριο

Μεροκάματο ως… ψήστης σε εστιατόρια ελληνικών νησιών βγάζει την καλοκαιρινή σεζόν ο άλλοτε πρωτοκλασάτος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων Γκόραν Γκρούεφσκι, που είναι φυγόδικος από τη χώρα του εξαιτίας της εμπλοκής του στο σκάνδαλο της μαζικής υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που οδήγησαν στην κατάρρευση της κυβέρνησης το 2015!

Όπως υποστηρίζουν μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, ο 53χρονος Γκόραν Γκρούεφσκι έχει καταφέρει να «χαθεί» στη χώρα μας, όπου από δεξί χέρι του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και τμηματάρχης στη Διεύθυνση Ασφάλειας και Αντικατασκοπίας έχει γίνει ένας απλός ψήστης χωρίς να κινεί υποψίες για το πρακτορικό παρελθόν του.

Ο Γκρούεφσκι κατηγορείται για την παρακολούθηση περισσότερων από 20.000 πολιτών, για την παράνομη καταστροφή απόρρητων εγγράφων, αποδεικτικών στοιχείων για την υπόθεση, αλλά και για παράνομη προμήθεια εξοπλισμού τηλεφωνικών υποκλοπών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μαζί με τον πρώην μυστικό πράκτορα καταζητείται για να δικαστεί για την ίδια υπόθεση και ο Νίκολ Μποσκόσκι, επίσης στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών.

Κατέθεσαν αίτημα για πολιτικό άσυλο

Οι δυο τους είχαν συλληφθεί το 2017 στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια, ενώ σε βάρος τους εκκρεμούσαν «Ερυθρές Αγγελίες» της Ιντερπόλ. Στη συνέχεια κατέθεσαν αίτημα για πολιτικό άσυλο, υποστηρίζοντας ότι στα Σκόπια κινδυνεύει η ζωή τους και ότι είναι θύματα σκευωρίας.

Γνωρίζοντας καλά την πρακτορική «τέχνη», οι δυο φυγόδικοι είχαν καταφέρει να εγκαταλείψουν με κινηματογραφικό τρόπο τη χώρα τους, αφήνοντας πίσω τα τηλέφωνά τους που παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί, καθώς είχαν πληροφορηθεί από πηγές τους ότι επίκειται η σύλληψή τους και αυτό τους έδωσε τον απαραίτητο χρόνο να σχεδιάσουν τη φυγή τους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ