Στην Κωνσταντινούπολη το δεύτερο πλοίο που μεταφέρει ουκρανικό σιτάρι 

Μεταφέρει 17.600 τόνους με προορισμό την Αίγυπτο

Must Read

Στην Κωνσταντινούπολη έφτασε σήμερα, μέσω της Μαύρης Θάλασσας, το Aroyat το δεύτερο φορτηγό πλοίο που μεταφέρει ουκρανικό σιτάρι, παρά τις απειλές της Μόσχας ότι θα επιτεθεί στα πλοία που εισέρχονται και εξέρχονται από την Ουκρανία.

Το Aroyat, φορτηγό πλοίο με σημαία Παλάου, αναχώρησε την Παρασκευή από το ουκρανικό λιμάνι Τσορνομόρσκ, κοντά στην Οδησσό και είναι το δεύτερο που διέρχεται από τον θαλάσσιο διάδρομο που δημιούργησε το Κίεβο κατά μήκος των δυτικών ακτών της Μαύρης Θάλασσας προκειμένου να παρακάμψει τον ρωσικό αποκλεισμό.

Σύμφωνα με τους ιστοτόπους Marine Traffic και Vessel Finder, το Aroyat που μεταφέρει 17.600 τόνους ουκρανικού σιταριού με προορισμό την Αίγυπτο βρισκόταν σήμερα στις 06:00 ώρα Ελλάδος στην νότια έξοδο του Βοσπόρου, στην Θάλασσα του Μαρμαρά.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται να κατευθυνεί προς τα στενά των Δαρδανελίων για να φτάσει στη Μεσόγειο.

Την Τρίτη ένα πρώτο πλοίο φορτωμένο με 3.000 τόνους σιταριού με σημαία Παλάου είχε αναχωρήσει επίσης χωρίς να συναντήσει εμπόδια από το λιμάνι Τσορνομόρσκ και έφτασε στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο η Μόσχα αποσύρθηκε από διεθνή συμφωνία που υπεγράφη τον Ιούλιο του 2022, διασφαλίζοντας την εξαγωγή ουκρανικών γεωργικών προϊόντων μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This