Οργή και στην Ινδία για τον Τριντό: «Ήταν υπό την επήρεια κοκαΐνης στη σύνοδο των G20»!

Πρωτοφανείς ισχυρισμοί Ινδού διπλωμάτη

Must Read

Η παγκόσμια οργή κατά του πρωθυπουργού του Καναδά συνεχίζεται. Μετά την πρωτοφανή ενέργεια να τιμηθεί βετεράνος των SS από το καναδικό κοινοβούλιο μαζί με τον Ζελένσκι, που προκάλεσε την οργή τόσο της εβραϊκής κοινότητας όσο και της Πολωνίας, ήρθε η σειρά της Ινδίας να «απασφαλίσει».

Πρώην Ινδός διπλωμάτης κατηγόρησε τον Καναδό Πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό ότι έφτασε στο Νέο Δελχί για τη Σύνοδο Κορυφής της G20 με ένα αεροπλάνο γεμάτο κοκαΐνη και επέκρινε την υποστήριξή του στους τρομοκράτες Khalistani (εξτρεμιστές Σιχ αυτονομιστές).

«Όταν ο Justin Trudeau ήρθε στην Ινδία για το G20, το αεροπλάνο του ήταν γεμάτο κοκαΐνη. Δεν βγήκε από το δωμάτιό του για δύο ημέρες», είπε ο Ντιπάκ Βόχρα, πρώην πρεσβευτής στο Σουδάν, μιλώντας στον δημοσιογράφο του Zee News, Ντιπάκ Τσαουρασία τη Δευτέρα.

Ο Vohra ανέφερε ότι ο Καναδός πρωθυπουργός, Justin Trudeau, συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί και έχει πολύ λίγες γνώσεις για τις διεθνείς σχέσεις.

«Στην ομιλία του στο κοινοβούλιο, χρησιμοποίησε τις λέξεις «αξιόπιστοι ισχυρισμοί» κατά της Ινδίας. Πώς μπορούν οι ισχυρισμοί να είναι αξιόπιστοι; Μία καταγγελία μπορεί να είναι είτε αξιόπιστη είτε ισχυρισμός. Έχω επίσης να κάνω μια «αξιόπιστη φήμη» σε αυτή την περίπτωση ότι ο «Τριντό» είναι τρελός. Είναι μια αξιόπιστη φήμη», τόνισε ο π. Ινδός διπλωμάτης.

Ο πρώην Ινδός διπλωμάτης πρόσθεσε ότι όταν ο Καναδός πρωθυπουργός είχε έρθει στο Δελχί, ήταν μια «αξιόπιστη φήμη» ότι σκύλοι ανιχνευτές ανακάλυψαν κοκαΐνη στο αεροπλάνο του.

«Η γυναίκα μου τον είδε στο αεροδρόμιο του Ν. Δελχί και είπε ότι ο Τριντό φαινόταν καταθλιπτικός και αγχωμένος. Δεν ξέρουμε τον λόγο. Δεν ξέρω την πραγματικότητα, αλλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάποιες «αξιόπιστες φήμες» υποδηλώνουν ότι το αεροπλάνο του ήταν γεμάτο κοκαΐνη. Έχασε επίσης το δείπνο του Προέδρου καθώς κάποιοι λένε ότι δεν ήταν στα λογικά του λόγω της κατανάλωσης ναρκωτικών. Έτσι, βλέποντας αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα για αυτό που συμβαίνει στο μυαλό του», είπε ο Vohra.

«Σίγουρα έχει τρελαθεί. Έχει γίνει μοναχικός. Τώρα προσπαθεί να δείξει ότι είναι Καναδός Ράμπο και τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά στην παρουσία του. Η Ινδία έκανε το σωστό με την αναστολή των υπηρεσιών βίζας στον Καναδά. Η ινδική κυβέρνηση έχει δείξει ότι τώρα είμαστε ισχυροί, αποφασισμένοι και ότι θα πάρουμε θέση για τη βελτίωση της χώρας».

Ο Καναδάς έχει επικριθεί από την Ινδία ότι φιλοξενεί τους Σιχ αυτονομιστές και τον Χαλιστάνη, ενώ η χώρα διατηρεί το δικαίωμά της στην ελεύθερη έκφραση. Στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της G20 στο Δελχί, ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi ρώτησε τον Καναδό πρωθυπουργό Justin Trudeau σχετικά με τις «αντιινδικές δραστηριότητες» στον Καναδά που συνδέονται με εξτρεμιστικές ομάδες.

Οι Φιλελεύθεροι του Τριντό κατέχουν επί του παρόντος την εξουσία με τη στήριξη από το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα (NDP), του οποίου ηγείται ο ινδικής καταγωγής πολιτικός Jagmeet Singh, γνωστός υποστηρικτής του – κατα την Ινδία τρομοκρατικού – Khalistani. Το NDP έχει δεσμευτεί να στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι τις επόμενες γενικές εκλογές το φθινόπωρο του 2025.

Σε έναν απροσδόκητο ισχυρισμό την περασμένη εβδομάδα, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό είπε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας του εξετάζουν μια «δυνητική σύνδεση» μεταξύ «πρακτόρων της ινδικής κυβέρνησης» και της δολοφονίας του Νιτζάρ. Ο Νιτζάρ, γνωστός υποστηρικτής των ακραίων Σιχ αναφέρθηκε ως «Καναδός πολίτης» από τον Trudeau.

Σε αντίποινα για την απομάκρυνση από την Οτάβα ενός Ινδού αξιωματούχου για την υπόθεση, το Νέο Δελχί απέρριψε ξεκάθαρα τις κατηγορίες ως «παράλογες» και «παρακινημένες» και απέλασε έναν ανώτερο Καναδό διπλωμάτη.

Ο Nijjar, ένας από τους πιο καταζητούμενους τρομοκράτες της Ινδίας, με χρηματική ανταμοιβή 10 lakh Rs στο κεφάλι του, πυροβολήθηκε στις 18 Ιουνίου από δύο άγνωστους έξω από έναν Ινδικό τόπο λατρείας στο Surrey. Ήταν ο διοικητής της Δύναμης Τίγρης του Khalistan (KTF).

Σε μια έντονα διατυπωμένη δήλωση, η Ινδία είπε ότι οι ισχυρισμοί του Καναδά φαίνεται να έχουν «πολιτικά κίνητρα» και προέτρεψε την κυβέρνηση Τριντό να πατάξει σκληρά τους τρομοκράτες και τα στοιχεία κατά της Ινδίας που δρουν στο έδαφός της. Ως αποτέλεσμα του διπλωματικού αποκλεισμού για τη δολοφονία του Nijjar, η Ινδία έχει πλέον αναστείλει τις υπηρεσίες βίζας για τους Καναδούς.

Πρόσφατα, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι βρισκόταν στη διαδικασία ακύρωσης της εγγραφής περισσότερων από δώδεκα κατόχων δελτίων Υπηκοότητας στο εξωτερικό (OCI), για διεξαγωγή δραστηριοτήτων υπέρ του Χαλιστάν και προπαγάνδας κατά της Ινδίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This