«Εμφύλιος» στο Χονγκ Κονγκ!

Must Read

Aνεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει πλέον η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, όπου εκφράζονται φόβοι για παρέμβαση του Πεκίνου και αιματηρή καταστολή. Το πολυτεχνείο στο Χονγκ Κονγκ βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό, με τις δυνάμεις ασφαλείας να έχουν περικυκλώσει τη σχολή, την οποία κατέλαβε πριν από μία εβδομάδα πλήθος αντικυβερνητικών διαδηλωτών του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας.

Δεκάδες διαδηλωτές που παρέμεναν ταμπουρωμένοι στην πολυτεχνική σχολή κατάφεραν να ξεφύγουν με σκοινιά από πεζογέφυρα σε δρόμο στον οποίο τους περίμεναν μοτοσικλετιστές, οι οποίοι τους απομάκρυναν με ασφάλεια από την περιοχή. Τουλάχιστον 50 συνελήφθησαν και άλλοι ήρθαν αντιμέτωποι με σφαίρες καουτσούκ, δακρυγόνα και αύρες νερού, ενώ 116 τραυματίστηκαν.

Προειδοποιήσεις από το Πεκίνο

Το Πεκίνο έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια αν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο, σύμφωνα με δήλωση που έκανε σε συνέντευξη Τύπου ο πρεσβευτής της Κίνας στη Βρετανία. «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη διατήρηση της κατάστασης υπό έλεγχο, αλλά, αν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο, η κεντρική κυβέρνηση δεν θα μείνει βεβαίως με σταυρωμένα τα χέρια» σημείωσε ο Λιου Σαομίνγκ, προσθέτοντας ότι η Κίνα διαθέτει «αρκετή αποφασιστικότητα και εξουσία για να δώσει τέλος στην εξέγερση».

Η Βρετανία εξακολουθεί να ανησυχεί έντονα για την κλιμάκωση της βίας στο Χονγκ Κονγκ και καλεί τις Αρχές να συμφωνήσουν στην «κατεύθυνση επίλυσης της κρίσης», δήλωσε εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. Έκκληση για αυτοσυγκράτηση και εκτόνωση της κρίσης απηύθυναν οι ΗΠΑ και η Ε.Ε., γεγονός που προκάλεσε την κινεζική αντίδραση. Ο πρεσβευτής της Κίνας στο Λονδίνο δήλωσε ότι οι ξένες χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ και η Βρετανία, θα πρέπει να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ την ώρα που οι φιλοδημοκρατικοί διαδηλωτές συνεχίζουν να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις της πρώην βρετανικής αποικίας.

Δείτε επίσης: Απογοητευτική έκθεση του ΟΗΕ: Στερούνται την ελευθερία τους 7.000.000 παιδιά παγκοσμίως!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This