Σάββατο 12/6/2021

Διατηρεί το προβάδισμά του ο Μπόρις Τζόνσον – Ποια η σχέση του με την Αρκούρι

Σε λιγότερο από ένα μήνα, και πιο συγκεκριμένα στις 12 Δεκεμβρίου, στη Βρετανία θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές.

Και με βάση μία νέα δημοσκόπηση που μόλις κυκλοφόρησε, το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον έχει προβάδισμα 14 εκατοστιαίων μονάδων έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Εργατικών.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εκπομπής «Good Morning Britain» του τηλεοπτικού δικτύου ITV και μεταδόθηκε χθες Δευτέρα 18/11, οι Τόρις του Τζόνσον εξασφαλίζουν το 42% των προθέσεων ψήφου, οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν το 28%, το φιλοευρωπαϊκό κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών το 13% και το Κόμμα του Μπρέξιτ του Νάιτζελ Φαράζ το 5%.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Survation έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.010 ενηλίκων από τις 14 έως και τις 16 Νοεμβρίου.

Η αποκάλυψη που «τάραξε» την Ντάουνινγκ Στριτ

Στο μεταξύ, η Αμερικανίδα επιχειρηματίας Τζένιφερ Αρκούρι δήλωσε χθες ότι είχε μια «πολύ ιδιαίτερη σχέση» με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, την περίοδο που εκείνος ήταν δήμαρχος του Λονδίνου, αλλά αρνήθηκε να πει αν αυτό συνιστούσε ερωτική σχέση.

ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΑΡΚΟΥΡΙ

Η εφημερίδα «Sunday Times» είχε γράψει το Σεπτέμβριο πως, όταν ήταν δήμαρχος, ο Τζόνσον δεν είχε δημοσιοποιήσει τη στενή σχέση του με την Αρκούρι, η οποία είχε λάβει χρηματοδότηση χιλιάδων λιρών από δημόσια κονδύλια και είχε προσκληθεί σε επίσημες εμπορικές αποστολές στο εξωτερικό.

Ο Τζόνσον είχε απαντήσει ότι όλα έγιναν με απολύτως ορθό τρόπο και ότι δεν υπήρχε κάποιον συμφέρον. Στο μεταξύ, μια κυβερνητική έκθεση ελέγχου τον περασμένο μήνα, έκρινε ότι η απόφαση να χορηγηθούν 100.000 στερλίνες σε μια εταιρία της Αρκούρι ήταν ορθή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ