Πηγή κινδύνων για τον πλανήτη μας οι… 5.000 δορυφόροι του Μασκ!

Ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος των Tesla, X και SpaceX σκοπεύει να τους... υπερδιπλασιάσει μέσα στα επόμενα χρόνια!

Must Read

Ποικίλα προβλήματα φέρεται να προκαλούν οι χιλιάδες δορυφόροι της Starlink που έχει στείλει στο διάστημα ο Ίλον Μασκ, σε σημείο επιστήμονες να κρούουν τον «κώδωνα του κινδύνου» ακόμη και για τον ίδιο τον πλανήτη μας.

Όπως αναφέρει η «Daily Mail», νέα έρευνα έδειξε ότι τα ραδιοκύματα χαμηλής συχνότητας, όπως αυτά που παράγονται από τα μηχανήματα του Μασκ, διαχέονται στον ουρανό, δυσκολεύοντας τους επιστήμονες να κάνουν αστρονομικές παρατηρήσεις. Ερευνητές στο Ινστιτούτο Max Planck της Λειψίας, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ένα τηλεσκόπιο στην Ολλανδία για να παρατηρήσουν 68 δορυφόρους Starlink, διαπίστωσαν ότι οι 47 από αυτούς εξέπεμπαν «ακούσια ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία» που προέρχεται από τα ηλεκτρονικά των αεροσκαφών. Το γεγονός αυτό θεωρήθηκε πως θα μπορούσε κάλλιστα να παραπλανήσει αστροφυσικούς στο να νομίζουν ότι λαμβάνουν ραδιοκύματα από ουράνια αντικείμενα.

Ακόμη μεγαλύτερο, ωστόσο, είναι το πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί από το δίκτυο Starlink στις διαστημικές πτήσεις, με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν πως αυτό αποτελεί, πλέον, την «υπ’ αριθμόν ένα πηγή κινδύνου σύγκρουσης στην τροχιά της Γης». Ειδικότερα, σύμφωνα με το «σύνδρομο Κέσλερ», το οποίο προτάθηκε από τον επιστήμονα της NASA Ντόναλντ Κέσλερ το 1978, αναφέρει ότι εάν υπάρχουν πάρα πολλά «διαστημικά σκουπίδια» στην τροχιά της γης, τότε τα αντικείμενα θα μπορούσαν να συγκρουστούν και να δημιουργήσουν ακόμη περισσότερα «διαστημικά σκουπίδια», με αποτέλεσμα ακόμη και την αποσταθεροποίηση της τροχιάς του πλανήτη!

Οι δορυφόροι Starlink της SpaceX είναι δορυφόροι χαμηλής τροχιάς που λειτουργούν σε υψόμετρα από 1.076 έως 1.922 πόδια και προσφέρουν γρήγορες ευρυζωνικές ταχύτητες διαδικτύου έναντι μίας τσουχτερής -φυσικά- τιμής. Ο πάροχος Διαδικτύου T-mobile παρέχει ευρυζωνική σύνδεση για 50$ μηνιαίως, χωρίς χρέωση εγκατάστασης, ενώ το Starlink χρεώνει έως και 2.500$ για την εγκατάσταση και μπορεί να κοστίσει στους χρήστες έως και 250$ το μήνα.

Παρόλο που έχει εγκωμιαστεί για την παροχή Διαδικτύου στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία, το δίκτυο Starlink που κατασκευάζεται από την SpaceX, ενδέχεται σύντομα να εμποδίζει την θέαση του ουρανού, και συγκεκριμένα των περίπου 9.000 αστεριών που είναι ορατά από τον πλανήτη μας. Η SpaceX εκτόξευσε για πρώτη φορά δορυφόρους τον Μάιο του 2019 και μέχρι σήμερα έχει ήδη στείλει πάνω από 5.000 στο διάστημα, ενώ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να θέσει σε τροχιά 12.000 δορυφόρους – αριθμός που θα μπορούσε κάλλιστα να αυξηθεί στους… 42.000!

Ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος των Tesla, X και SpaceX, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει τους δορυφόρους του για να «παρέμβει» στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, βοηθώντας τις τηλεπικοινωνίες των αμυνόμενων, κατηγορήθηκε σε ένα νέο βιβλίο ότι «έκοψε» την πρόσβαση της Ουκρανίας στο δίκτυο Starlink πάνω από τις ακτές της Κριμαίας, για να αποτρέψει μια επίθεση στον ρωσικό ναυτικό στόλο. Ο ίδιος δήλωσε ότι «δεν ήθελε να είναι συνένοχος σε μια μεγάλη πράξη πολέμου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This