Παραδέχεται τώρα η Άγκυρα την κατάρριψη του τουρκικού drone στην Συρία

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας ήρθε 24 ώρες μετά

Must Read

Η πρώτη επίσημη αντίδραση και παραδοχή από πλευράς Άγκυρας για την κατάρριψη τουρκικού drone από αμερικανικό F-16 στην Συρία ήρθε από το υπουργείο Εξωτερικών 24 ώρες μετά. Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφέρει: «Το εν λόγω περιστατικό δεν επηρέασε με κανέναν τρόπο την εκτέλεση της εν εξελίξει επιχείρησης και την προσβολή των εντοπισμένων στόχων».

Τουρκικό drone στη Συρία κατέρριψαν οι ΗΠΑ

Η ανακοίνωση  του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Μετά την τρομοκρατική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου 2023, οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο Οργανισμός Πληροφοριών μας ξεκίνησαν ολοκληρωμένες επιχειρήσεις κατά τρομοκρατικών στόχων του PKK/YPG στο Ιράκ και την Συρία, ασκώντας το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα.

Στο πλαίσιο αυτό, ένας μεγάλος αριθμός στόχων που ανήκαν στην αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση καταστράφηκε χθες (5 Οκτωβρίου), ιδίως στις περιοχές Tel Rifaat, Jizire και Derik στη βόρεια Συρία.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, χάθηκε ένα Siha λόγω διαφόρων τεχνικών επιπλοκών κατά την διάρκεια θέσης σε λειτουργία μηχανισμού αποκλιμάκωσης με τρίτους. Λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του μηχανισμού αποκλιμάκωσης με τα σχετικά μέρη.

Το εν λόγω περιστατικό δεν επηρέασε σε καμία περίπτωση την εκτέλεση της εν εξελίξει επιχείρησης και την επίτευξη των προσδιορισμένων στόχων.

Όπως και στο Ιράκ, όλες οι δυνατότητες και οι πηγές εσόδων που έχει αναπτύξει η τρομοκρατική οργάνωση στην Συρία θα συνεχίσουν να καταστρέφονται συστηματικά».

Πηγή φωτό: Twitter

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This