Σε δημοπρασία ένα από τα 4 χρυσά μετάλλια του Τζέσε Όουενς, θρυλικού Ολυμπιονίκη του 1936 στο ναζιστικό Βερολίνο!

Must Read

Τέσσερα χρυσά μετάλλια είχε κερδίσει ο Τζέσε Όουενς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο, το ένα εκ των οποίων βγαίνει, πλέον, σε δημοπρασία!

Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός θρύλος του στίβου, είχε κερδίσει χρυσά μετάλλια στα 100 μέτρα, στα 200 μέτρα, στο άλμα εις μήκος και αγωνιζόμενος στη Σκυταλοδρομία 4×100, μπροστά, μάλιστα, στον Αδόλφο Χίτλερ!

Το «βαρύ» αυτό μετάλλιο βγαίνει σε δημοπρασία που θα ολοκληρωθεί στις 7 Δεκεμβρίου, με τιμή εκκίνησης τα 226.000 ευρώ και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η τελική τιμή του ενδέχεται να ξεπεράσει το 1.000.000 ευρώ.

Εξάλλου, το 2013, ένα άλλο μετάλλιό του είχε φτάσει τα 1.324.488 ευρώ, ποσό που αποτελεί, μέχρι τις ημέρες μας, την υψηλότερη τιμή που έχει δημοπρατηθεί ποτέ ολυμπιακό αναμνηστικό.

Διαβάστε επίσης: Έδωσε 1,7 εκατ. ευρώ για να απολαύσει το… ουίσκι του!

Κανείς, πάντως, δεν γνωρίζει ποιο από τα 4 μετάλλια είναι αυτό που βγαίνει σε δημοπρασία. Το μόνο σίγουρο είναι πως προέρχεται από την οικογένεια του Αμερικανού Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών Τζον Τέρπακ, ο οποίος είχε κάποτε στηρίξει οικονομικά τον θρυλικό σπρίντερ και εκείνος, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, του είχε χαρίσει ένα από τα χρυσά μετάλλια του.

«Δε μπορεί κάποιος να ζήσει τρώγοντας ένα μετάλλιο», είχε πει χαρακτηριστικά ο Ολυμπιονίκης – σύμβολο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This