Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Σε δημοπρασία ένα από τα 4 χρυσά μετάλλια του Τζέσε Όουενς, θρυλικού Ολυμπιονίκη του 1936 στο ναζιστικό Βερολίνο!

Τέσσερα χρυσά μετάλλια είχε κερδίσει ο Τζέσε Όουενς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο, το ένα εκ των οποίων βγαίνει, πλέον, σε δημοπρασία!

Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός θρύλος του στίβου, είχε κερδίσει χρυσά μετάλλια στα 100 μέτρα, στα 200 μέτρα, στο άλμα εις μήκος και αγωνιζόμενος στη Σκυταλοδρομία 4×100, μπροστά, μάλιστα, στον Αδόλφο Χίτλερ!

Το «βαρύ» αυτό μετάλλιο βγαίνει σε δημοπρασία που θα ολοκληρωθεί στις 7 Δεκεμβρίου, με τιμή εκκίνησης τα 226.000 ευρώ και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η τελική τιμή του ενδέχεται να ξεπεράσει το 1.000.000 ευρώ.

Εξάλλου, το 2013, ένα άλλο μετάλλιό του είχε φτάσει τα 1.324.488 ευρώ, ποσό που αποτελεί, μέχρι τις ημέρες μας, την υψηλότερη τιμή που έχει δημοπρατηθεί ποτέ ολυμπιακό αναμνηστικό.

Διαβάστε επίσης: Έδωσε 1,7 εκατ. ευρώ για να απολαύσει το… ουίσκι του!

Κανείς, πάντως, δεν γνωρίζει ποιο από τα 4 μετάλλια είναι αυτό που βγαίνει σε δημοπρασία. Το μόνο σίγουρο είναι πως προέρχεται από την οικογένεια του Αμερικανού Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών Τζον Τέρπακ, ο οποίος είχε κάποτε στηρίξει οικονομικά τον θρυλικό σπρίντερ και εκείνος, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, του είχε χαρίσει ένα από τα χρυσά μετάλλια του.

«Δε μπορεί κάποιος να ζήσει τρώγοντας ένα μετάλλιο», είχε πει χαρακτηριστικά ο Ολυμπιονίκης – σύμβολο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ