Ισραηλινοί κομάντος φέρεται πως συνέλαβαν τον αναπληρωτή διοικητή της Χαμάς – Ξεπέρασαν τους 1.100 οι νεκροί από τις συγκρούσεις

Must Read

Σε ένα ανελέητο «σφυροκόπημα» στη Λωρίδα της Γάζας προέβει η ισραηλινή αεροπορία, ως αντίποινα στην αιφνιδιαστική επίθεση της παλαιστινιακής παραστρατιωτικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος, σκορπώντας τον τρόμο και τον όλεθρο στους κατοίκους της περιοχής, την ώρα που και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές βλέπουν τις απώλειές τους σε αμάχους να αυξάνονται διαρκώς, ξεπερνώντας, πλέον, τα 1.100 άτομα.

Αργά απόψε το βράδυ, η «Jerusalem Post» μετέδωσε ότι η επίλεκτη μονάδα Shayetet 13 του Ισραηλινού Στρατού προκάλεσε ένα σημαντικό πλήγμα στη Χαμάς, καθώς συνέλαβε τον αναπληρωτή διοικητή της οργάνωσης, Μοχάμεντ Αμπού Αλί. «Εχθρικές δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται στο έδαφος» του Ισραήλ και «ενισχύουμε τις δυνάμεις μας, ειδικά κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, καθαρίζοντας την περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, υποσχόμενος ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα καταδιώξουν «τρομοκράτες όπου κι αν βρίσκονται».

Το απόγευμα, το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ έλαβε την επίσημη απόφαση για κήρυξη πολέμου, η οποία και ελήφθη σύμφωνα με το άρθρο 40 του βασικού νόμου της χώρας. Σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας, οι νεκροί πολίτες της χώρας ξεπερνούν τους 700, ενώ οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 2.150, οι 300 εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Επιπλέον, τουλάχιστον 300 άνθρωποι αγνοούνται.

Αρκετές είναι και οι απώλειες ξένων υπηκόων που βρίσκονταν στη χώρα, μεταξύ των οποίων ένας 20χρονος Βρετανός που υπηρετούσε στον ισραηλινό στρατό, δύο Ουκρανές, η γερμανικής υπηκοότητας Σάνι Λοκ, η οποία εικονίζεται σε ανάρτηση που έγινε viral ξαπλωμένη και ακίνητη, με αίμα στα μαλλιά της ενώ γύρω της ένοπλοι Παλαιστίνιοι φωνάζουν «Αλαχού Ακμπάρ», μία Γαλλίδα και 10 Νεπαλέζοι. Ένας 26χρονος Γαλλοϊσραηλινός και δύο Μεξικανοί, εξάλλου, είναι πολύ πιθανόν να βρίσκονται μεταξύ των εκατοντάδων αιχμαλώτων της Χαμάς.

Αμερικανική υποστήριξη

Όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, οι ΗΠΑ ξεκινούν να στέλνουν επιπλέον πυρομαχικά στο Ισραήλ, προσθέτοντας ότι ο αμερικανικός στρατός βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης της στρατιωτικής του παρουσίας στη Μέση Ανατολή. Το πρώτο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας «θα φτάσει μέσα τις επόμενες ημέρες».

Επίσης, ανέφερε ότι μια ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου, η οποία περιλαμβάνει το αεροπλανοφόρο Ford και πλοία που το υποστηρίζουν, μετακινείται στη θαλάσσια περιοχή πιο κοντά στο Ισραήλ, με το Πεντάγωνο να στέλνει στην περιοχή και μαχητικά αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, εικόνες από τη φρίκη του πολέμου κάνουν τον γύρο των social media, σοκάροντας ακόμη και τους πλέον σκληροτράχηλους. Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που δείχνει μαχητές της Χαμάς να έχουν κλείσει μικρά παιδιά μέσα σε κλουβιά με κότες και να καγχάζουν, την ώρα που εκείνα κλαίνε γοερά, τρομοκρατημένα…

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This