Ο Μπορέλ προσκάλεσε Ισραηλινό και Παλαιστίνιο ΥΠΕΞ στην Σύνοδο της ΕΕ με τις χώρες του Κόλπου

Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή

Must Read

Διαμεσολαβητική πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική στην κλιμακούμενη πολεμική σύγκρουση στην Μέση Ανατολή. Ο Ζοζέπ Μπορέλ προσκάλεσε τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, Έλι Κοέν, και τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Ριγιάντ αλ-Μάλικι, να συμμετάσχουν στην Υπουργική Σύνοδο της Ένωσης με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου στο Μουσκάτ του Ριάντ.

Η Σύνοδος των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών συνεκλήθη εκτάκτως μετά την επίθεση της Χαμάς και την συνακόλουθη απάντηση με πυρά από το Ισραήλ.

 O Ζοζέπ Μπορέλ ανακοίνωσε την πρόσκληση με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ (πρώην Twitter). Οι δύο υπουργοί αποδέχθηκαν την πρόσκλησή του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε από το Σάββατο απερίφραστα τις επιθέσεις του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς και υπογράμμισε πως το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί. Η ΕΕ ζήτησε την απελευθέρωση των αμάχων που συνελήφθησαν όμηροι κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.

Ο Μπορέλ δήλωσε σήμερα X ότι επανέλαβε την καταδίκη της επίθεσης κατά την διάρκεια συνομιλίας που είχε χθες το βράδυ με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

«Τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες επονείδιστες τρομοκρατικές ενέργειες και τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει την υποστήριξή τους» ανέφερε.

Πηγή φωτό: Twitter

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This