Συνελήφθη πασίγνωστος επιχειρηματίας που εμπλέκεται στη δολοφονία της δημοσιογράφου στη Μάλτα

Must Read

Στη σύλληψη ενός άνδρα, για την ακρίβεια ενός από τους πλέον επιφανείς επιχειρηματίες της Μάλτας, προχώρησε χθες η αστυνομία της χώρας, στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία της δημοσιογράφου και μπλόγκερ κατά της διαφθοράς Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία το 2017.

Σύμφωνα με πηγές που δεν κατονομάζονται, ο επιχειρηματίας Γιόργκεν Φένεχ συνελήφθη έπειτα από τον εντοπισμό της θαλαμηγού του στα ανοιχτά της Μάλτας, ενώ η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα υπάρξουν περιθώρια διαπραγμάτευσης με τον μεσάζοντα στη δολοφονία της δημοσιογράφου αν δοθεί το όνομα του «εγκέφαλου».

Δείτε επίσης: Συνελήφθησαν οι δυο σωφρονιστικοί υπάλληλοι που ήταν υπεύθυνοι για την φύλαξη του Έπσταϊν

Ο Τζόζεφ Μουσκάτ, ο πρωθυπουργός της Μάλτας, έκανε τη δήλωση αυτή μετά τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Times of Malta» ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που είναι ύποπτος και ότι έπαιξε τον ρόλο του μεσάζοντα ανάμεσα στο άτομο που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία της δημοσιογράφου και στους τρεις που κατηγορούνται για τη διάπραξή της.

Ο άνδρας αυτός, του οποίου η ταυτότητα παραμένει μυστική, ζήτησε να διαπραγματευτεί την ποινή του για να αποκαλύψει το όνομα του εγκεφάλου της δολοφονίας της δημοσιογράφου, όπως και έκανε.

Ο Φένεχ είναι ο διευθυντής και συνιδιοκτήτης ενός ομίλου επιχειρήσεων που το 2013 είχε εξασφαλίσει από το μαλτέζικο κράτος ένα μεγάλο προνόμιο στον ενεργειακό τομέα για την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής φυσικού αερίου στο νησί.

Η πολυτελής θαλαμηγός του Gio απέπλευσε από τη μαρίνα Πορτομάσο, οκτώ χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας Βαλέτα, λίγο πριν από τα ξημερώματα. Η αστυνομία επιβιβάστηκε αμέσως στο σκάφος και το υποχρέωσε να επιστρέψει.

Τον Φεβρουάριο του 2017, οκτώ μήνες πριν από τον θάνατο της δημοσιογράφου έπειτα από έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητό της, η Γκαλιζία είχε γράψει στο μπλογκ της για μια μυστηριώδη εταιρία στο Ντουμπάι, με την επωνυμία 17 Black Limited, η οποία, σύμφωνα με την ίδια, είχε διασυνδέσεις με Μαλτέζους πολιτικούς.

Ωστόσο, δεν είχε δημοσιοποιήσει αποδεικτικά στοιχεία, καθώς δεν είχε καταφέρει να ανακαλύψει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της. Αργότερα, μια έρευνα του Reuters ταυτοποίησε ως ιδιοκτήτη της τον Φένεχ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This