Μεσολαβητής στη Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων ο… Ερντογάν!

Χρησιμοποιεί τις στενές σχέσεις που διατηρεί με τους τζιχαντιστές για να ισχυροποιήσει το προφίλ του

Must Read

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς με σκοπό την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων που απήχθησαν από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση, μετέδωσε απόψε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

«Διαπραγματεύονται για την απελευθέρωση των ομήρων», δήλωσε στο AFP αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα το τουρκικό δίκτυο Habertürk.

Χαρακτηριστικά μετέδωσε ότι «ενώ η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς αυξάνεται κάθε ώρα που περνά, έχει αναφερθεί ότι η Τουρκία διεξάγει διαπραγματευτική διαδικασία με τη Χαμάς για τους ομήρους.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ έκανε δηλώσεις για την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή, έδωσε εντολή να διεξαχθεί η διαπραγματευτική διαδικασία για τους ομήρους.

Αν και ο ακριβής αριθμός είναι άγνωστος, εκτιμάται ότι η Χαμάς έχει τουλάχιστον 150 άτομα που έχουν απαχθεί από το Ισραήλ. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πόσοι από αυτούς είναι πολίτες και πόσοι είναι στρατιώτες».

Ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έχει εκφράσει τη βούλησή του να μεσολαβήσει για την εκτόνωση της κρίσης, έχει επικοινωνήσει με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στη Μέση Ανατολή. Το βράδυ της Τετάρτης, επικοινώνησε με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, καθώς και με τον πρόεδρο της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Παρά την αναθέρμανση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, ο πρόεδρος Ερντογάν κατήγγειλε νωρίτερα σήμερα πως «το Ισραήλ δεν συμπεριφέρεται ως κράτος» στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπεί από αέρος και απειλεί να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This