Στέλεχος Χαμάς: «Η Γάζα θα γίνει το νεκροταφείο του κατοχικού στρατού εάν εισβάλλει»

Τι ανέφερε

Must Read

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς μίλησε για την κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας. Τι είπε για τους νεκρούς Ισραηλινούς αμάχους, το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός, την στάση των αραβικών κρατών και την βοήθεια από τη Χεζμπολάχ και το Ιράν μέσω πηγών από το documentonews.

Ο Άλι Μπάρακα, πρόεδρος του τομέα Εθνικών Σχέσεων της Χαμάς, μίλησε για την αιματηρή επιδρομή που πραγματοποίησε η οργάνωσή του στο έδαφος του Ισραήλ. Εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών και εν αναμονή της χερσαίας επιχείρησης του ισραηλινού στρατού, ο ίδιος έδωσε την δική του οπτική.

Μίλησε για «παράπλευρες απώλειες» και επεσήμανε πως «οι άμαχοι δεν ήταν ο πρωταρχικός στόχος των μαχητών της Χαμάς». Πρόσθεσε ότι «η Χαμάς, πριν ακόμη την εφαρμογή της επιχείρησής της, είχε καταστρώσει σχέδιο αντιμετώπισης μιας ενδεχόμενης χερσαίας εισβολής του Ισραήλ στη Γάζα και η οργάνωση είναι έτοιμη να αμυνθεί. Η Γάζα θα γίνει το νεκροταφείο του κατοχικού στρατού αν εισβάλει».

Εξαιρετικά σημαντική είναι η αναφορά του στο ενδεχόμενο επίτευξης εκεχειρίας, αφήνοντας το ενδεχόμενο ανοιχτό, όμως ξεκαθαρίζοντας ότι όρος για να συμβεί αυτό είναι «να σταματήσει η επίθεση του Ισραήλ κατά της Γάζας».

Κλείνοντας ανέφερε: «Μετά την επιχείρηση «Κατακλυσμός του αλ-Άκσα» δεν λάβαμε καμία βοήθεια. Όμως, οι αδελφοί μας της Χεζμπολάχ από την ισλαμική αντίσταση στον Λίβανο ενεργοποίησαν το πολεμικό μέτωπο στον Νότιο Λίβανο, έστω και σε περιορισμένη κλίμακα, για να στείλουν ένα μήνυμα στον Νετανιάχου ότι δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια αν συνεχιστεί η μάχη κατά της Παλαιστίνης και της Γάζας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This