Πανευτυχής ο Τατάρ που βρίσκεται στο Αζερμπαϊτζάν και συνάντησε τον Αλίεφ

«Τουρκικό κράτος» στην Ανατολική Μεσόγειο χαρακτήρισε τα κατεχόμενα!

Must Read

Στο Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ και δήλωσε μάλιστα ευτυχής, σε δηλώσεις που έκανε στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αναντολού.

Αναφερόμενος δε στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας Ιλχάμ Αλίεφ δήλωσε:
«Η καρδιά του είναι μαζί μας. Έχουμε την υποχρέωση να είμαστε μαζί και στις καλές και στις κακές μέρες. Και ο κ. Aliyev το έχει επιβεβαιώσει αυτό. Η περαιτέρω ενίσχυση της τουρκικής ενότητας θα είναι προς όφελος όλων μας. Οι μελλοντικές μας γενιές θα επωφεληθούν πολύ από αυτό. Γιατί πλέον δεν γίνεται να είστε μονάχοι στον κόσμο. Όσο για την ‘τδβκ’ δεν μπορεί ποτέ να μείνει μόνη της. Αυτό το ‘τουρκικό κράτος’ στην Ανατολική Μεσόγειο έχει εθνική, πνευματική και στρατηγική αξία. Από το Μπακού μέχρι το Ceyhan, από το δυτικότερο τμήμα της Τουρκίας μέχρι την ‘τδβκ’ στο νότο, όταν ενώσει κανείς αυτή τη γεωγραφική περιοχή προκύπτει μια μεγάλη ενότητα. Η φράση ‘ένα έθνος, τρία κράτη’ είναι σημαντική και πολύτιμη για εμάς»!

Για τον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών ο Τατάρ δήλωσε ότι πλέον «έχει αναδειχθεί ως μια ενδεχόμενα μεγάλη δύναμη» και ότι «ο τουρκογενής κόσμος με 300 εκατομμύρια πληθυσμό έχει μεγάλες οικονομικές δυνατότητες. Θεού θέλοντος θα βρεθεί φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία είναι μια σημαντική γέφυρα για τη μεταφορά ενεργειακών πόρων προς τη Δύση».

Και πρόσθεσε: «Βλέποντας τη μεταφορά φυσικού αερίου από το Τουρκμενιστάν, το Καζακστάν, το Αζερμπαϊτζάν στις αγορές αν βρεθεί επιπλέον και στην Ανατολική Μεσόγειο φυσικό αέριο και αν εξετάσουμε τη μεταφορά μέσω της Κύπρου στο σύνολό της, τότε διαπιστώνουμε τη σημασία όλης αυτής της γεωγραφικής περιοχής. Σε όλες αυτές τις εξισώσεις η τδβκ είναι σε θέση να αναλάβει τη δική της ευθύνη και το δικό της ρόλο».

Για το Κυπριακό, ο Τατάρ είπε πως «εάν πρόκειται να υπάρξει μια συμφωνία στην Κύπρο, αυτή θα είναι η λύση των δύο κρατών. Εάν υπάρξει μια ομοσπονδιακή συνεργασία και αυτή η συνεργασία θα είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό δεν θα είναι βιώσιμο, διότι η Τουρκία θα παραμείνει εκτός. Αυτή τη στιγμή επικρατεί μια ατμόσφαιρα ειρήνης. Και η συνεχιζόμενη αυτή ειρήνη έχει ωφελήσει και τη νότια Κύπρο. Η νότια Κύπρος μπόρεσε να κάνει μεγάλες οικονομικές κινήσεις λόγω της ειρήνης που επικρατεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This