«O κομήτης του Διαβόλου» πλησιάζει τη γη

Must Read

Απέκτησε «κέρατα», είναι απόκοσμος και πλησιάζει στα μουλωχτά τη Γη ο κομήτης, στο μέγεθος μεγαλούπολης, που έκανε πολλούς να τον αποκαλούν «ο κομήτης του Διαβόλου».

Για να κατανοήσει κανείς πόσο μεγάλος είναι ο κομήτης με την κωδική ονομασία «12P/Pons-Brooks», διεθνή μέσα αναφέρουν ότι το μέγεθός του είναι όσο τέσσερα βουνά Εβερεστ μαζί.

Το σχήμα του μοιάζει με ημισέληνο, με τα «κέρατά» του να ξεχωρίζουν στις άκρες του. Μάλιστα οι αστρονόμοι αναφέρουν ότι ο κομήτης δεν είχε πάντα αυτό το σχήμα, αλλά το απέκτησε μεταξύ 5 και 7 Οκτωβρίου, όταν εξερράγη και ένα κομμάτι του αποκολλήθηκε.
Δεν είναι ένας συνηθισμένος κομήτης, αφού προσδίδουν απόκοσμη εικόνα στην επιφάνειά του τα εκατοντάδες ενεργά ηφαίστεια που δεν «ξερνούν» λάβα αλλά πάγο και είναι γνωστά ως «κρυοηφαίστεια». Καθώς μάλιστα κινείται με μεγάλη ταχύτητα στο σύμπαν, αφήνει πίσω του τεράστια κομμάτια πάγου.

Οι ειδικοί καθησυχάζουν, πάντως, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσει στον πλανήτη μας, αφού του χρόνου θα περάσει σε απόσταση ασφαλείας. Θα είναι ορατός διά γυμνού οφθαλμού στις 21 Απριλίου 2024, όταν θα βρεθεί στο κοντινότερο σημείο από τη Γη, πρώτη φορά από το 1954, όταν έκανε το προηγούμενο πέρασμά του. Θα είναι εξαιρετικά φωτεινός και θα μπορεί να τον δει κανείς αν κοιτάξει βορειοανατολικά στον νυχτερινό ουρανό. Μάλιστα θα μπορεί κανείς να τον διακρίνει ως τον επόμενο Ιούνιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This