Ο Ερντογάν κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία και ζητά να τερματίσει αμέσως τους βομβαρδισμούς στη Γάζα

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει αυτό που της αναλογεί, για να αποτρέψει να χυθεί άλλο αθώο αίμα, να αποτρέψει άλλες ανθρωπιστικές τραγωδίες...» υπογράμμισε ο... υπέρμαχος της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τούρκος πρόεδρος

Must Read

Με το Ισραήλ τα έβαλε για μια ακόμη φορά ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση Νετανιάχου «να τερματίσει αμέσως τις επιχειρήσεις (στη Γάζα) που ισοδυναμούν με γενοκτονία».

Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η περιοχή χρειάζεται να σωθεί από τη «φρενίτιδα της τρέλας» που υποστηρίζεται από δυτικές δυνάμεις και Μέσα ενημέρωσης και προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να πιέσει για κατάπαυση του πυρός. «Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου προς την ισραηλινή ηγεσία να μην επεκτείνει ποτέ το εύρος των επιθέσεων της εναντίον αμάχων και να τερματίσει αμέσως τις επιχειρήσεις της που ισοδυναμούν με γενοκτονία», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν κάλεσε, επίσης, σε δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων για τους πολίτες της περιοχής, ανεξαρτήτως θρησκεύματος: «Πιστεύουμε ότι η περιοχή μας θα επιτύχει μόνιμη σταθερότητα με τη δημιουργία νέων μηχανισμών που θα εγγυώνται την ασφάλεια των Μουσουλμάνων, των Εβραίων, των Χριστιανών και όλων όσων ζουν σε αυτά τα εδάφη», ανέφερε σχετικά και επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η χώρα του θα πρέπει να θεωρείται μια δύναμη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει αυτό που της αναλογεί, για να αποτρέψει να χυθεί άλλο αθώο αίμα, να αποτρέψει άλλες ανθρωπιστικές τραγωδίες και να επιλύσει τις συγκρούσεις στην Παλαιστίνη προτού φτάσουν σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή», δήλωσε σχετικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This