Άνοιξε το πέρασμα στη Ράφα για την ανθρωπιστική βοήθεια!

Πέρασαν 20 φορτηγά και στη συνέχεια έκλεισε ξανά, σύμφωνα με το CNN

Must Read

Άνοιξε πριν από λίγο το πέρασμα της Ράφα για την ανθρωπιστική βοήθεια. Η στιγμή που περίμεναν εδώ και μέρες χιλιάδες Παλαιστίνιοι που βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής στη Γάζα έφτασε σήμερα μετά από δεκάδες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή τηλεόραση, τα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια έχουν ξεκινήσει να περνούν από την Αίγυπτο στον παλαιστινιακό θύλακα μέσω του περάσματος της Ράφα.

Όπως μεταδίδει το CNN πέρασαν 20 φορτηγά και αμέσως μετά το πέρασμα έκλεισε. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου μέσων ενημέρωσης της Χαμάς η «αυτοκινητοπομπή βοήθειας που υποτίθεται ότι θα εισέλθει σήμερα περιλαμβάνει 20 φορτηγά που μεταφέρουν
φάρμακα, ιατρικές προμήθειες και περιορισμένη ποσότητα τροφίμων (κονσερβοποιημένα προϊόντα)».  

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το Reuters, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ δήλωσε ότι τα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου μπορεί να ανοίξουν το Σάββατο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό θα γίνει προκειμένου να απομακρυνθούν ξένοι πολίτες.

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρεσβεία έλεγε ότι «έλαβε πληροφορίες» ότι το πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει στις 10 π.μ. «Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα παραμείνει ανοιχτό για τους ξένους πολίτες να αναχωρήσουν από τη Γάζα», πρόσθεσε.

Δείτε την ανάρτηση:

«Αναμένουμε ότι πολλοί άνθρωποι θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα σε περίπτωση που ανοίξουν και οι πολίτες των ΗΠΑ που επιχειρούν να εισέλθουν στην Αίγυπτο θα πρέπει να αναμένουν ένα δυνητικά χαοτικό και άτακτο περιβάλλον και στις δύο πλευρές του περάσματος», αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας.

Περίπου 175 φορτηγά με φάρμακα, τρόφιμα και νερό βρίσκονται εδώ και μέρες στην αιγυπτιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP, περιμένοντας να περάσουν στην Γάζα.

Δείτε επίσης:

Από Παλαιστινιακή ρουκέτα που αστόχησε η επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας, λέει γαλλική υπηρεσία πληροφοριών

Στο Ισραήλ επέστρεψαν οι Αμερικανίδες που ήταν όμηροι της Χαμάς – Μεσολάβησε το Κατάρ για την απελευθέρωσή τους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This