Μακρόν: Δημιουργία «ανθρωπιστικού συνασπισμού» για την Γάζα – Πιθανή βάση η Κύπρος

Ο Γάλλος πρόεδρος επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον για το δράμα των αμάχων και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες

Must Read

Υπό το βάρος του δράματος που εξελίσσεται στην Γάζα, με τις συνθήκες διαβίωσης να χαρακτηρίζονται απαράδεκτες και εξαιρετικά επικίνδυνες από τον αποκλεισμό που έχουν επιβάλει οι Ισραηλινοί, ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε την Παρασκευή την ανάληψη πρωτοβουλιών για τους αμάχους.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, δήλωσε πως αρκετές ευρωπαϊκές χώρες σχεδιάζουν να οικοδομήσουν έναν «ανθρωπιστικό συνασπισμό» για την Λωρίδα της Γάζας και σχετικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με την Κύπρο και την Ελλάδα.

«Η Κύπρος θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για ανθρωπιστικές επιχειρήσεις» επισήμανε ο Μακρόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος είχε διαφοροποιηθεί για την στρατιωτική επιχείρηση στην Γάζα, καθώς θα μπορούσε να θέσει σε “κίνδυνο τον άμαχο πληθυσμό” χωρίς “να προστατέψει σε μακροχρόνια βάση το Ισραήλ”.

Εν τω μεταξύ, το γαλλικό πολεμικό πλοίο «Tonnerre» που θα χρησιμεύσει ως πλωτό νοσοκομείο είναι εν πλω με προορισμό την Γάζα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This