Εκ νέου εκκένωση στη βόρεια Γάζα ζήτησε ο Ισραηλινός στρατός

Τη νύχτα εισήλθαν στο ίδιο τμήμα και έκαναν εκτεταμένες επιχειρήσεις - Η Χαμάς αναζητά Ρωσοϊσραηλινούς ομήρους να τους απελευθερώσει

Must Read

Αποφασισμένος να ισοπεδώσει την Γάζα είναι ο ισραηλινός στρατός.

Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με τον Reuters, απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους κατοίκους της Γάζας να εκκενώσουν τον βόρειο τομέα, ενόψει της επικείμενης ισραηλινής επιχείρησης.

Τη νύχτα, ο ισραηλινός στρατός εισήλθε στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και ότι επέκτεινε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του με τη χρήση πεζικού και τεθωρακισμένων στον πολιορκούμενο παλαιστινιακό θύλακα, καθώς εντείνει την επίθεσή του στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι σημείωσε ότι ισραηλινές δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται «στο πεδίο», χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Δείτε βίντεο:

 

«Οι δυνάμεις βρίσκονται ακόμη στο πεδίο και συνεχίζουν τον πόλεμο», δήλωσε ο υποναύαρχος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί.

Ο Χαγκάρι επισήμανε επίσης ότι «διευρύνουν την ανθρωπιστική προσπάθεια» σήμερα και ότι θα επιτρέψουν σε φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα, νερό και φάρμακα να εισέλθουν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι βομβαρδισμοί ενδέχεται να σταματήσουν, τουλάχιστον στην περιοχή των συνόρων με την Αίγυπτο, όπου φτάνουν μικρές ποσότητες βοήθειας.

Ο ισραηλινός στρατός στοχοθέτησε στη διάρκεια της νύχτας διοικητές της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων ηγετικών στελεχών των ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, κάτι το οποίο, όπως σημείωσε ο Χαγκάρι, θα επιτρέψει «στις δυνάμεις στο πεδίο να πολεμήσουν κατά ενός πιο αδύναμου εχθρού».

Καταστράφηκαν κτίρια – Αυξάνονται οι απώλειες

Εκατοντάδες κτίρια «καταστράφηκαν ολοσχερώς» στη Λωρίδα της Γάζας κατά τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη διάρκεια της νύχτας, όπως ανέφερε σήμερα η παλαιστινιακή υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας.

«Εκατοντάδες κτίρια και σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς και χιλιάδες άλλα καταλύματα υπέστησαν ζημιές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαχμούντ Μπασάλ, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας στη Γάζα, παλαιστινιακού εδάφους που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς.

Δείτε βίντεο:

Οι σφοδροί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας «άλλαξαν το τοπίο στη Γάζα και στα κυβερνεία του βορρά», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες που κατάφερε να συγκεντρώσει το Γαλλικό Πρακτορείο, οι πιο σφοδροί νυχτερινοί ισραηλινοί βομβαρδισμοί επικεντρώθηκαν στις ζώνες γύρω από δύο νοσοκομεία, το αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας και το λεγόμενο «ινδονησιακό» νοσοκομείο, που αποκαλείται έτσι επειδή κατασκευάστηκε με δωρεές από την Ινδονησία, στον τομέα Τζαμπαλίγια, βορειότερα.Οι επιδρομές κατέστρεψαν πολλά κτίρια και άνοιξαν τεράστιους κρατήρες σε πλήρως διαλυμένους δρόμους, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. 

Δείτε βίντεο:

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα πως 7.703 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τουλάχιστον 3.500 παιδιά περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών που έχουν καταγραφεί από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου. Ο προηγούμενος απολογισμός, που ανακοινώθηκε χθες, Παρασκευή, έκανε λόγο για 7.326 νεκρούς.

Η Χαμάς αναζητά ρωσοισραηλινούς ομήρους 

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, που επισκέπτεται τη Μόσχα, δήλωσε σήμερα πως η παλαιστινιακή οργάνωση προσπαθεί να εντοπίσει οκτώ ομήρους που έχουν διπλή, ρωσική και ισραηλινή, υπηκοότητα, ώστε να τους αφήσει ελεύθερους.

«Αναζητούμε τώρα τα άτομα που μας υπέδειξε η ρωσική πλευρά. Είναι δύσκολο, αλλά τους ψάχνουμε. Και όταν τους βρούμε, θα τους απελευθερώσουμε», δήλωσε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Είπε πως έλαβε εκ μέρους του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κατάλογο με οκτώ ονόματα Ρωσοϊσραηλινών που μπορεί να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Δείτε βίντεο:

«Είμαστε πολύ επιμελείς με αυτόν τον κατάλογο και θα τον μεταχειριστούμε με φροντίδα επειδή βλέπουμε τη Ρωσία σαν μια πολύ στενή μας φίλη», είπε ακόμη ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς έφθασε προχθές, Πέμπτη, στη Μόσχα για συζητήσεις, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης με το Ισραήλ πριν από τρεις εβδομάδες.

Οι συζητήσεις αφορούσαν κυρίως την απελευθέρωση ομήρων και την απομάκρυνση Ρώσων πολιτών.

Την Τρίτη, το Κρεμλίνο είχε δηλώσει πως δεν είχε σημειωθεί καμία πρόοδος για την απελευθέρωση των Ρώσων ομήρων που συνέλαβε η Χαμάς, παραδέχθηκε μάλιστα ότι δεν γνώριζε πόσοι είναι.

Εκατοντάδες Ρώσοι υπήκοοι ζουν στη Λωρίδα της Γάζας, που τίθεται στο στόχαστρο των ισραηλινών βομβαρδισμών.

Η Ρωσία, αντίθετα με τις ΗΠΑ, δεν θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση και εξακολουθεί να διατηρεί σχέσεις με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Αν και η Μόσχα καταδίκασε τις επιθέσεις που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου εναντίον Ισραηλινών αμάχων, επιμένει στην ανάγκη ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους προκειμένου να τεθεί τέλος στη σύγκρουση και προειδοποίησε το Ισραήλ για τις συνέπειες μιας τυφλής και φονικής ανταπάντησης.

Δείτε επίσης:

Ανελέητοι βομβαρδισμοί στη Γάζα – Ανθρωπιστική βοήθεια με το σταγονόμτερο

Ισοπεδώνουν την Γάζα με πρόσχημα τα τούνελ της Χαμάς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This