Συνταγματικά κατοχυρώνει η Γαλλία το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση

Must Read

Σε αναθεώρηση του άρθρου 34 του Συντάγματος της Γαλλίας προχωρά από μέρα σε μέρα η κυβέρνηση Μακρόν, με στόχο να κατοχυρώσει το δικαίωμα των γυναικών στην έκτρωση.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε χθες, Κυριακή 29/10, πως η σχετική πρόταση για τις εκτρώσεις είναι έτοιμη και θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες στο Συμβούλιο του Κράτους, με σκοπό να καταστεί νόμος. Η συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 34 ουσιαστικά θα προσδιορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα ασκείται «η ελευθερία της γυναίκας, που είναι εγγυημένη, να επιλέγει μία εθελούσια διακοπή της εγκυμοσύνης της».

Όπως ανέφερε σχετικά ο Εμανουέλ Μακρόν, η συνταγματική αναθεώρηση για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν θα γίνει μέσω δημοψηφίσματος, αλλά μέσω της λεγόμενης διαδικασίας του Συνεδρίου των Βερσαλλιών, δηλαδή της κοινής απόφασης της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας.

Ο πρώτος νόμος για την εθελούσια διακοπή της κύησης στη Γαλλία υπερψηφίστηκε το 1975, επί προεδρίας Ζισκάρ Ντ’ Εστέν και με υπουργό Υγείας την Σιμόν Βέιλ. Το 2022 κατεγράφησαν στη χώρα 234.000 εκτρώσεις, οι περισσότερες της τελευταίας τριακονταετίας. Σημειώνεται πως μέσω της συγκεκριμένης αναθεώρησης, η Γαλλία θα γίνει η πρώτη χώρα που θα κατοχυρώσει στο Σύνταγμά της την ελευθερία των γυναικών στην απόφαση να κάνουν έκτρωση.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This