Ο Ερντογάν επιβάλλει εισιτήριο στην Αγία Σοφία για τους ξένους

Οι Χριστιανοί θα πληρώνουν εισιτήριο για να μπουν στον ναό-σύμβολο της Ορθοδοξίας!

Must Read

Την οικονομική εκμετάλλευση της Αγίας Σοφίας, του μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς ανακοίνωσε ο «Σουλτάνος», ο οποίος από 15 Ιανουαρίου θα υποχρεώνει τους επισκέπτες να πληρώνουν εισιτήριο, ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν για τους Τούρκους.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι, οι ξένοι που θα επισκέπτονται τον ναό που αποτελεί σύμβολο για τους χριστιανούς, θα πληρώνουν εισιτήριο από το νέο έτος:

«Οι επισκέψεις ξένων για τουριστικούς σκοπούς θα πληρώνονται από τις 15 Ιανουαρίου. Για Τούρκους πολίτες, η επίσκεψη και η λατρεία στην Αγία Σοφία θα είναι δωρεάν», είπε ο Τούρκος υπουργός.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι θα αυξηθεί η ασφάλεια, στον ναό που από τότε που οι Τούρκοι τον μετέτρεψαν σε τζαμί, έχουν καταγραφεί ζημιές και συνθήκες εγκατάλειψης. «Μεταβαίνουμε στη χρήση συστήματος διαχείρισης επισκεπτών στο τζαμί της Αγίας Σοφίας. Η ποιότητα και η ασφάλεια των επισκέψεων θα αυξηθούν» δήλωσε ο Ερσόι προσθέτοντας ότι από 15 Ιανουαρίου θα αλλάξουν οι είσοδοι στον ναό για να μην υπάρχουν συγκρούσεις ανάμεσα σε επισκέπτες και Τούρκους που προσεύχονται.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This