IDF: «Διασπάσαμε την πρώτη γραμμή άμυνας της Χαμάς» – «Θα επαναλάβουμε την 7η Οκτωβρίου ξανά και ξανά» η απάντηση

ΟΗΕ: Οι βομβαρδισμοί της Τζαμπαλίγια θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου

Must Read

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν πως έχουν φτάσει σε μεγάλο βάθος εντός της Λωρίδας της Γάζας και «διέσπασαν την πρώτη γραμμή άμυνας της Χαμάς». Ο ισραηλινός Στρατός εντείνει την χερσαία επιχείρηση «Σιδερένιο Ξίφος» και δηλώνει πως στοχεύει στην εξουδετέρωση τρομοκρατών.

 

Ο διοικητής της 162ης Μεραρχίας των IDF υποστήριξε νωρίτερα ότι βρίσκονται «στις πύλες της πόλης της Γάζας». Ο Ιτζίκ Κοέν τόνισε ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες, «καταστρέψαμε μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων της Χαμάς, επιτεθήκαμε στις στρατηγικές εγκαταστάσεις της, όλη τη συστοιχία εκρηκτικών της, τις υπόγειες σήραγγές της και άλλες εγκαταστάσεις που καταστρέψαμε πλήρως».

 

«Θα επαναλάβουμε την 7η Οκτωβρίου ξανά και ξανά»: Απειλές από αξιωματούχο της Χαμάς

Στο λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων LBCI news μίλησε ο αξιωματούχος της Χαμάς, Γκαζί Χαμάντ, εξαπολύοντας νέες απειλές κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Middle East Medie Research Institute, ο Χαμάντ δήλωσε την πρόθεση της Χαμάς να πραγματοποιήσει νέες δολοφονικές επιθέσεις όπως αυτή της 7ης Οκτωβρίου.

«Το Ισραήλ είναι μία χώρα που δεν έχει θέση στη γη μας. Πρέπει να δώσουμε ένα μάθημα στο Ισραήλ και θα το κάνουμε αυτό ξανά και ξανά. Η πλημμύρα της Al-Aqsa είναι μόνο η πρώτη φορά, και θα υπάρξει μια δεύτερη, μια τρίτη, μια τέταρτη. Γιατί έχουμε την αποφασιστικότητα… να πολεμήσουμε», ανέφερε.

Αποτέλεσμα «επιπλοκών στο έδαφος» χαρακτήρισε την σφαγή στο φεστιβάλ μουσικής στο Ισραήλ και δήλωσε πως είναι έτοιμοι να πληρώσουν το τίμημα: «Θα πρέπει να πληρώσουμε ένα τίμημα; Ναι, και είμαστε έτοιμοι να το πληρώσουμε. Αποκαλούμαστε έθνος μαρτύρων και είμαστε περήφανοι που θυσιάζουμε μάρτυρες».

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Χαμάς: «Η ύπαρξη του Ισραήλ είναι αυτό που προκαλεί όλο αυτόν τον πόνο, το αίμα και τα δάκρυα. Το Ισραήλ φταίει, όχι εμείς. Εμείς είμαστε τα θύματα της κατοχής. Τελεία και παύλα. Κανείς δεν πρέπει να μας κατηγορεί. Στις 7 Οκτωβρίου, στις 10 Οκτωβρίου, στο ένα εκατομμύριο Οκτωβρίου – ό,τι κάνουμε είναι δικαιολογημένο».

 

ΟΗΕ: Οι βομβαρδισμοί της Τζαμπαλίγια θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε την Τετάρτη: «Λαμβανομένου υπόψιν του υψηλού αριθμού των θυμάτων μεταξύ των αμάχων και του μεγέθους των καταστροφών μετά τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, εκφράζουμε σοβαρούς φόβους ότι αυτές είναι δυσανάλογες επιθέσεις που θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου».

 

 

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν νέα επίθεση με drones εναντίον στόχων στο Ισραήλ

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν σήμερα νέα επίθεση με drones εναντίον στόχων στο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός τους

«Θα συνεχίσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μας προς υποστήριξη των Παλαιστινίων μέχρι να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα» τόνισε.

Η παρέμβαση των Χούθι στον πόλεμο Ισραήλ και Χαμάς ενισχύει τις ανησυχίες για τον κίνδυνο ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

 

 

Δεύτερο πλήγμα στον καταυλισμό της Τζαμαλίγια καταγγέλλει η Γάζα – Καταδικάζει ο ΟΗΕ – Απέσυρε τον διπλωμάτη στο Ισραήλ η Ιορδανία

Νέο, δεύτερο πλήγμα κατά του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια έπεσε σήμερα, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Γάζα.

Χθες, στην πρώτη, μεγάλη επίθεση σκοτώθηκαν αρκετές δεκάδες άνθρωποι.

Δείτε βίντεο:

 

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού εδάφους, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, δήλωσε ότι αυτός ο νέος βομβαρδισμός «σκότωσε ολόκληρες οικογένειες».

Παρότι κανένας απολογισμός από ανεξάρτητη πηγή δεν είναι δυνατός επί του παρόντος, το πλήγμα προκάλεσε τεράστια καταστροφή στον καταυλισμό όπου αρκετά κτίρια καταστράφηκαν, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το AFPTV, η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δείτε βίντεο:

Καταδικάζει ο ΟΗΕ

Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς κατήγγειλε σήμερα τον βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, κάνοντας λόγο για την «τελευταία χρονικά ωμότητα που πλήττει τους κατοίκους της Γάζας».

«Αυτή είναι απλά η τελευταία χρονικά ωμότητα που πλήττει τους κατοίκους της Γάζας όπου οι μάχες εισήλθαν σε μια φάση ακόμη πιο τρομακτική με ακόμη πιο φρικτές συνέπειες σε ανθρωπιστικό επίπεδο«, δήλωσε σε ανακοίνωση εκφράζοντας θλίψη για «τον κόσμο που δείχνει ανίκανος, ακόμη και απρόθυμος να δράσει» για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό που έγινε χθες, Τρίτη, του μεγαλύτερου προσφυγικού καταυλισμού της Λωρίδας της Γάζας, ένα πλήγμα που ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε, αναφέροντας ότι είχε στο στόχαστρο έναν από τους υπευθύνους της επίθεσης της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου.

Δείτε βίντεο:

 

«Στη Γάζα, γυναίκες, παιδιά και άνδρες πεθαίνουν από την πείνα, τραυματίζονται και σκοτώνονται σε βομβαρδισμούς. Έχουν χάσει κάθε πίστη στην ανθρωπότητα και κάθε ελπίδα για το μέλλον«, επέμεινε ο Μάρτιν Γκρίφιθς, επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την καταδίκη του για τις «βάναυσες» επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Εν τω μεταξύ, ο κόσμος δείχνει ανίκανος, ακόμη και απρόθυμος να δράσει. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί«, πρόσθεσε, ζητώντας «επαναλαμβανόμενες ανθρωπιστικές παύσεις» των μαχών για να καταστεί δυνατή η είσοδος περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας και η απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς.

«Μια αποτυχία να δράσουμε τώρα θα έχει συνέπειες πολύ πέρα από την περιοχή, γιατί είναι μια παγκόσμια κρίση», προειδοποίησε.

Δείτε βίντεο:

Η Ιορδανία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ

Η Ιορδανία αποφάσισε σήμερα να ανακαλέσει «αμέσως» τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία αποφασίστηκε μετά την αιματηρή επίθεση που διέπραξε στο Ισραήλ η παλαιστινιακή Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Σήμερα (Τετάρτη), ο υπουργός Εξωτερικών Αϊμάν Αλ-Σαφάντι αποφάσισε να ανακαλέσει αμέσως τον Ιορδανό πρεσβευτή στο Ισραήλ», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στο Αμάν, δηλώνοντας ότι «καταδικάζει τον ισραηλινό πόλεμο που σκοτώνει αθώους στη Γάζα».

Δείτε βίντεο:

 

«Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τον συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, που σκοτώνει αθώους και προκαλεί μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική καταστροφή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο πρεσβευτής θα επιστρέψει στο Τελ Αβίβ, μόνο εάν το Ισραήλ σταματήσει τον πόλεμό του στον θύλακα και βάλει τέλος στην ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσε», δήλωσε ο Σαφάντι.

Ο Σαφάντι, προστίθεται στην ανακοίνωση, κάλεσε τις «αρμόδιες αρχές να ζητήσουν από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ να μην στείλει πίσω στην Ιορδανία τον πρεσβευτή του, ο οποίος είχε φύγει προηγουμένως από το βασίλειο», εν μέσω διαδηλώσεων.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ θα επιτραπεί να επιστρέψει μόνο υπό τους ίδιους όρους, είπε ο υπουργός.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους έχουν πραγματοποιηθεί στο Αμάν με αίτημα την ακύρωση της ειρηνευτικής συνθήκης μεταξύ της Ιορδανίας και του Ισραήλ και το κλείσιμο της ισραηλινής πρεσβείας.

Η Ιορδανία, η οποία μοιράζεται τα σύνορά της με το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, κατεχόμενο από το Ισραήλ από το 1967 παλαιστινιακό έδαφος, υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ το 1994.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στο Κάιρο στις 21 Οκτωβρίου, ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας ζήτησε την “άμεση κατάπαυση του πυρός”.

«Ο κόσμος είναι σιωπηλός», δήλωσε με οργή. «Ο αραβικός κόσμος το αντιλαμβάνεται σαφέστατα: οι ζωές των Παλαιστινίων αξίζουν λιγότερο από τις ζωές των Ισραηλινών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν όρια: σταματούν στα σύνορα, στις φυλές και στις θρησκείες».

Δείτε βίντεο:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This