Πέθανε ο δεύτερος ασθενής στον οποίο είχε τοποθετηθεί καρδιά χοίρου – Ο οργανισμός απέρριψε το μόσχευμα

Ο ασθενής έζησε σχεδόν έξι εβδομάδες, αλλά ο οργανισμός του απέρριψε τελικά το μόσχευμα

Must Read

Την τελευταία του πνοή άφησε ο δεύτερος ασθενής στον κόσμο στον οποίο είχε τοποθετηθεί γενετικά τροποποιημένη καρδιά χοίρου.

Ο 58χρονος Lawrence Faucette είχε υποβληθεί στη μεταμόσχευση στις 20 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο κλινικής μελέτης στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μαίρυλαντ. Έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου και είχε κριθεί ακατάλληλος για μεταμόσχευση ανθρώπινης καρδιάς. Έτσι, η καρδιά χοίρου ήταν η τελευταία του ελπίδα, όμως πριν από λίγες ημέρες ο οργανισμός του έδειξε σημάδια απόρριψης του μοσχεύματος.

«Η τελευταία του επιθυμία ήταν να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο όσα μάθαμε από αυτόν, για να έχουν άλλοι ασθενείς μία ευκαιρία για νέα καρδιά όταν δεν θα υπάρχει διαθέσιμο μόσχευμα. Ύστερα μας είπε ότι μας αγαπάει όλους. Θα μας λείψει πολύ», δήλωσε ο καθηγητής Χειρουργικής Dr. Bartley Griffith, κλινικός διευθυντής του Προγράμματος Καρδιακής Αλλομεταμόσχευσης του πανεπιστημίου. Ο Dr. Griffith είχε εκτελέσει την πειραματική μεταμόσχευση.

Από την πλευρά της, η σύζυγος του, Ann Faucette δήλωσε: «Ο Larry άρχισε το ταξίδι μου με ανοικτό μυαλό και πλήρη εμπιστοσύνη στον Dr. Griffith και την ομάδα του. Γνώριζε ότι ο χρόνος του μαζί μας ήταν μικρός και αυτή ήταν η τελευταία του ευκαιρία να προσφέρει στους άλλους».

Ο άτυχος άνδρας είχε παρουσιάσει σημαντική βελτίωση όταν του τοποθετήθηκε η καρδιά χοίρου. Ένα μήνα μετά την επέμβαση η καρδιά έδειχνε να λειτουργεί ομαλά, παρότι είχε πια σταματήσει τα φάρμακα υποστήριξης της λειτουργίας της. Όπως όμως ισχύει με τις μεταμοσχεύσεις όλων των οργάνων, ο μεγάλος σκόπελος είναι η απόρριψη που μπορεί να εκδηλωθεί εντελώς αναπάντεχα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This