Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Ξεχάστε τα selfie sticks – Η νέα μόδα προστάζει selfies από… δορυφόρο!

Νέα εφαρμογή για smartphones υπόσχεται στους χρήστες της selfies από… άλλο πλανήτη, στην κυριολεξία!

Και αυτό γιατί το app «Spelfie» χρησιμοποιεί κάμερες που βρίσκονται σε απόσταση 650 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης και πιο συγκεκριμένα στους δορυφόρους Airbus Earth!

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΓΙΑ SELFIES

Η εφαρμογή, αν και δεν παρέχει τη δυνατότητα κοντινής λήψης στο πρόσωπο του χρήστη, αλλά είναι σχεδιασμένη για να απαθανατίζει μεγάλα γκρουπ ανθρώπων σε αθλητικά events ή διαδηλώσεις, ονομάστηκε «Spelfie» από τον συνδυασμό των λέξεων «Space» (Διάστημα) και «selfie». Οι χρήστες μπορούν, μάλιστα, να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους σε ένα event μέσω του app, το οποίο μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν ή να δημιουργήσουν τα δικά τους events.

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΓΙΑ SELFIES

Στόχος των δημιουργών της, άλλωστε, δεν είναι η ικανοποίηση της ανθρώπινης ματαιοδοξίας. «Το Spelfie είναι ένα κίνημα ανθρώπων που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και να κάνουν τη διαφορά μέσω των social media. Μέσω αυτού μπορεί κανείς να ενημερώσει και να παρακινήσει άλλους να συμμετέχουν σε κάποιον σκοπό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος του Spelfie, Κρις Νιούλαντς.

Η Airbus διαθέτει περίπου 50 δορυφόρους γύρω από τον πλανήτη μας, οι οποίοι χρησιμοποιούν ειδικές κάμερες που τους επιτρέπουν να διεισδύουν μέσα από τα σύννεφα και να βγάζουν υψηλής ποιότητας εικόνες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ