Τούρκος της Γερμανίας προσφέρθηκε εθελοντικά να γίνει πληροφοριοδότης της ΜΙΤ

Για να βοηθήσει Τούρκους κατασκόπους στην απαγωγή επικριτών του Ερντογάν

Must Read

Ένας Τούρκος με έδρα το Βερολίνο προσφέρθηκε εθελοντικά να γίνει πληροφοριοδότης της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT, ισχυριζόμενος ότι είχε διεισδύσει επιτυχώς σε ομάδα που ασκούσε κριτική στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ήταν έτοιμος να μοιραστεί πληροφορίες με τις τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που περιλαμβάνονται στις επίσημες επικοινωνίες της τουρκικής κυβέρνησης και αποκτήθηκαν από το Nordic Monitor, ένα άτομο που παρέμεινε ανώνυμο μετέδωσε πολλά μηνύματα στις τουρκικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του προξενείου στο Βερολίνο και των κεντρικών γραφείων της MIT, με πρόθεση να βοηθήσει Τούρκους κατασκόπους στην απαγωγή των επικριτών του Ερντογάν.

Χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό Gmail με το ψευδώνυμο «Hans Meier», συνέταξε ένα μήνυμα στις 2 Οκτωβρίου 2019 ισχυριζόμενος ότι είχε διεισδύσει επιτυχώς στο κίνημα των Γκιουλενιστών και ότι είχε αποκτήσει εμπιστευτικές πληροφορίες για τον οργανισμό.

Εξέφρασε την ετοιμότητά του να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες και προέτρεψε τους παραλήπτες να επικοινωνήσουν μαζί του μέσω ενός τηλεφώνου που είχε προμηθευτεί στη Γερμανία.

«Ακουσέ με προσεκτικά. Είμαι στη Γερμανία. Κατάφερα να διεισδύσω στη δομή της οργάνωσης FETÖ [Gülen]. Είμαι μέσα εδώ και ένα χρόνο. Έχω δημιουργήσει δεσμούς και κέρδισα την εμπιστοσύνη τους. Αυτή τη στιγμή, με βλέπουν σαν έναν δικό τους. Έχω δημιουργήσει ιδιαίτερα ισχυρούς δεσμούς με όσους έχουν έρθει από την Τουρκία ζητώντας άσυλο. Έχω αποκτήσει πολύτιμες πληροφορίες για το κράτος μας», έγραψε ο άγνωστος.

Η εξέταση των ονομάτων και των διασυνδέσεων που είχε δημιουργήσει με επιτυχία υπονοεί ότι ο πληροφοριοδότης είναι άνδρας και όχι γυναίκα.

Επιπλέον, πρότεινε να προσφερθεί εθελοντικά σε ένα σχέδιο απαγωγής που περιλάμβανε επικριτές που κατοικούν στη Γερμανία. Υποστήριξε ότι θα μπορούσε να πείσει ορισμένα μέλη του κινήματος Γκιουλέν να ταξιδέψουν σε τρίτες χώρες, κάτι που θα διευκόλυνε τις επιχειρήσεις της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT να τους απαγάγει και να τους επιστρέψει στην Τουρκία.

Υποστήριξε ότι είχε επίσης συνάψει επιχειρηματικές σχέσεις με ορισμένους Γκιουλενιστές στη Γερμανία, κάτι που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πρόσχημα για να τους μεταφέρει σε τρίτες χώρες με το πρόσχημα της επέκτασης του επιχειρηματικού τους δικτύου.

«Σε αυτήν την [τρίτη] χώρα, όπως ακριβώς έχει κάνει η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών σε άλλες χώρες στο παρελθόν, μπορεί να απαγάγει αυτούς τους Γκιουλενιστές», είπε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This