Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής «μπλόκαρε» ξανά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Νέο φρένο στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία έβαλε χθες Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, μπλοκάροντας την υιοθέτηση από την αμερικανική Γερουσία της απόφασης που θα την αναγνώριζε, μετά την επίσημη αναγνώρισή της από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με συντριπτική πλειοψηφία.Η

Είναι η δεύτερη φορά που ένας Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής εμποδίζει την τελεσίδικη υιοθέτηση στο Κογκρέσο αυτού του κειμένου, η ψήφιση του οποίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων με 405 ψήφους υπέρ επί συνόλω 435, στις 29 Οκτωβρίου, είχε προκαλέσει την οργή της Τουρκίας.

«Η υιοθέτησή της σήμερα θα μπορούσε να υπονομεύσει τη δέσμευση της αμερικανικής κυβέρνησης να ξεπεράσει τις πραγματικές προκλήσεις των διμερών μας σχέσεων με την Τουρκία» δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ντέιβιντ Πέρντιου, για να εξηγήσει την αντίθεσή του.

Έτσι, μπλόκαρε την προσπάθεια να ψηφιστεί η απόφαση αυτή μέσω μιας συνοπτικής διαδικασίας, που απαιτούσε την ομοφωνία στη Γερουσία. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, από την πλευρά του, που είχε ζητήσει την επικύρωση του ψηφίσματος και από τη Γερουσία, δήλωσε ότι θα επιμείνει. «Μου φαίνεται απίστευτο που η μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να εκφράσει την αλήθεια για την Ιστορία» τόνισε. Λίγες ώρες νωρίτερα πάντως και παρά τα λεγόμενα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η Τουρκία ανακοίνωσε -δια στόματος του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ- ότι θα προχωρήσει στην ενεργοποίηση του συστήματος των S-400 μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του προσωπικού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This