Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής «μπλόκαρε» ξανά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Νέο φρένο στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία έβαλε χθες Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, μπλοκάροντας την υιοθέτηση από την αμερικανική Γερουσία της απόφασης που θα την αναγνώριζε, μετά την επίσημη αναγνώρισή της από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με συντριπτική πλειοψηφία.Η

Είναι η δεύτερη φορά που ένας Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής εμποδίζει την τελεσίδικη υιοθέτηση στο Κογκρέσο αυτού του κειμένου, η ψήφιση του οποίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων με 405 ψήφους υπέρ επί συνόλω 435, στις 29 Οκτωβρίου, είχε προκαλέσει την οργή της Τουρκίας.

«Η υιοθέτησή της σήμερα θα μπορούσε να υπονομεύσει τη δέσμευση της αμερικανικής κυβέρνησης να ξεπεράσει τις πραγματικές προκλήσεις των διμερών μας σχέσεων με την Τουρκία» δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ντέιβιντ Πέρντιου, για να εξηγήσει την αντίθεσή του.

Έτσι, μπλόκαρε την προσπάθεια να ψηφιστεί η απόφαση αυτή μέσω μιας συνοπτικής διαδικασίας, που απαιτούσε την ομοφωνία στη Γερουσία. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, από την πλευρά του, που είχε ζητήσει την επικύρωση του ψηφίσματος και από τη Γερουσία, δήλωσε ότι θα επιμείνει. «Μου φαίνεται απίστευτο που η μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να εκφράσει την αλήθεια για την Ιστορία» τόνισε. Λίγες ώρες νωρίτερα πάντως και παρά τα λεγόμενα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η Τουρκία ανακοίνωσε -δια στόματος του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ- ότι θα προχωρήσει στην ενεργοποίηση του συστήματος των S-400 μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του προσωπικού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ