Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Συνελήφθη υψηλόβαθμος τζιχαντιστής! Θεωρείται «εγκέφαλος» τρομοκρατικών επιθέσεων σε Ρωσία και Γερμανία

Τζιχαντιστή και μάλιστα υψηλόβαθμο στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσε ότι συνέλαβε η Τουρκία. Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε πως τα τουρκικά στρατεύματα στη βορειοανατολική Συρία συνέλαβαν έναν υψηλόβαθμο τζιχαντιστή του Ι.Κ., ο οποίος θεωρείται ότι ήταν ο εγκέφαλος πίσω από τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία και τη Ρωσία.

Η Άγκυρα έχει ανακοινώσει ότι συνέλαβε 287 μαχητές στη βορειοανατολική Συρία, όπου οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τον περασμένο μήνα επίθεση κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και ότι έχει θέσει υπό κράτηση εκατοντάδες άλλους υπόπτους. Η Τουρκία στο μεταξύ έχει ήδη ξεκινήσει να επαναπατρίζει τους τζιχαντιστές που έχουν συλληφθεί, μια διαδικασία που προκαλεί προβληματισμό στις ΗΠΑ αλλά και στην Ε.Ε.

Την ίδια ώρα, έκθεση της UNICEF αναφέρει ότι εκατοντάδες παιδιά, ηλικίας ακόμα και 9 ετών, βρίσκονται σε φυλακές της βορειοανατολικής Συρίας, ενώ 28.000 παιδιά όλων των ηλικιών αλλοδαπών μαχητών είναι εγκλωβισμένα στην εμπόλεμη περιοχή.

Περίπου 12.000 ύποπτοι ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους είναι φυλακισμένοι κοντά στην πόλη Ράκκα, όπου σημειώθηκαν οι πρώτες επιθέσεις μετά την εισβολή της Τουρκίας, ενώ λίγο νοτιότερα υπάρχει ο καταυλισμός Αλ Χολ. Αποτελεί τον μεγαλύτερο καταυλισμό, ο οποίος βρίσκεται εκτός της ζώνης των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Σε αυτόν υπολογίζεται ότι φιλοξενούνται περίπου 70.000 γυναίκες και παιδιά που έχουν στενή σχέση με τον ISIS.

Τα πρόσφατα στοιχεία της UNICEF δείχνουν επίσης ότι περισσότερα από 5.000.000 παιδιά, εκ των οποίων πάνω από τα μισά έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της Συρίας, έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ