Συνελήφθη υψηλόβαθμος τζιχαντιστής! Θεωρείται «εγκέφαλος» τρομοκρατικών επιθέσεων σε Ρωσία και Γερμανία

Must Read

Τζιχαντιστή και μάλιστα υψηλόβαθμο στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσε ότι συνέλαβε η Τουρκία. Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε πως τα τουρκικά στρατεύματα στη βορειοανατολική Συρία συνέλαβαν έναν υψηλόβαθμο τζιχαντιστή του Ι.Κ., ο οποίος θεωρείται ότι ήταν ο εγκέφαλος πίσω από τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία και τη Ρωσία.

Η Άγκυρα έχει ανακοινώσει ότι συνέλαβε 287 μαχητές στη βορειοανατολική Συρία, όπου οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τον περασμένο μήνα επίθεση κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και ότι έχει θέσει υπό κράτηση εκατοντάδες άλλους υπόπτους. Η Τουρκία στο μεταξύ έχει ήδη ξεκινήσει να επαναπατρίζει τους τζιχαντιστές που έχουν συλληφθεί, μια διαδικασία που προκαλεί προβληματισμό στις ΗΠΑ αλλά και στην Ε.Ε.

Την ίδια ώρα, έκθεση της UNICEF αναφέρει ότι εκατοντάδες παιδιά, ηλικίας ακόμα και 9 ετών, βρίσκονται σε φυλακές της βορειοανατολικής Συρίας, ενώ 28.000 παιδιά όλων των ηλικιών αλλοδαπών μαχητών είναι εγκλωβισμένα στην εμπόλεμη περιοχή.

Περίπου 12.000 ύποπτοι ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους είναι φυλακισμένοι κοντά στην πόλη Ράκκα, όπου σημειώθηκαν οι πρώτες επιθέσεις μετά την εισβολή της Τουρκίας, ενώ λίγο νοτιότερα υπάρχει ο καταυλισμός Αλ Χολ. Αποτελεί τον μεγαλύτερο καταυλισμό, ο οποίος βρίσκεται εκτός της ζώνης των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Σε αυτόν υπολογίζεται ότι φιλοξενούνται περίπου 70.000 γυναίκες και παιδιά που έχουν στενή σχέση με τον ISIS.

Τα πρόσφατα στοιχεία της UNICEF δείχνουν επίσης ότι περισσότερα από 5.000.000 παιδιά, εκ των οποίων πάνω από τα μισά έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της Συρίας, έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This