Επίσημο πλέον το «άδειασμα» των ΗΠΑ στον Νετανιάχου!

Ο Άντονι Μπλίνκεν εξηγεί το όραμα της Ουάσινγκτον για τον παλαιστινιακό θύλακο

Must Read

Το σχέδιο του Μπενιαμίν Νετανιάχου για πλήρη πολιτικό έλεγχο στην Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ, μετά το πέρας των πολεμικών συγκρούσεων, διέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Άντονι Μπλίνκεν για το όραμα της Ουάσινγκτον αναφορικά με τον παλαιστινιακό θύλακο μετά τον πόλεμο:

– Καμία βίαιη μετακίνηση Παλαιστινίων από την Γάζα.

– Καμία χρήση της Γάζας ως πλατφόρμας για τρομοκρατία ή άλλες βίαιες επιθέσεις.

– Καμία εκ νέου κατάληψη της Γάζας μετά το τέλος της σύγκρουσης.

– Καμία προσπάθεια αποκλεισμού ή πολιορκίας της Γάζας.

– Καμία μείωση στο έδαφος της Γάζας.

ΗΠΑ: Όχι στην εξαναγκαστική εκτόπιση των Παλαιστινίων της Γάζας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν τάσσονται υπέρ της εξαναγκαστικής μετεγκατάστασης των Παλαιστινίων εκτός της Γάζας και αυτό δεν είναι κάτι που επιδιώκει η Ουάσινγκτον ούτε βρίσκεται στο τραπέζι. Αυτό διαβεβαίωσε χθες ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ.

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Πατέλ τόνισε, επίσης, ότι η Ουάσινγκτον αντιτίθεται στην επανακατάληψη της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.

Ο Αμερικανός εκπρόσωπος απαντούσε στα σχόλια που έκανε ο Νετανιάχου στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, όταν είπε πως το Ισραήλ θα αναλάβει «επ’ αόριστον» την ευθύνη για την ασφάλεια στον παλαιστινιακό θύλακο.

Ο Πατέλ επισήμανε ότι μέχρι τώρα έχουν φύγει από την Λωρίδα της Γάζας περισσότεροι από 400 Αμερικανοί πολίτες, μόνιμοι κάτοικοι του θύλακα και άλλοι. Δεν διευκρίνισε πόσοι παραμένουν και επιθυμούν να φύγουν.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να μπορέσουν να φύγουν όσοι Αμερικανοί το επιθυμούν» δήλωσε την Κυριακή ο Τζόναθαν Φάινερ, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This