Ξεκάθαρος ο Μακρόν: Να σταματήσει το Ισραήλ να σκοτώνει μωρά και γυναίκες στην Λωρίδα της Γάζας

Διαφοροποιείται επί της ουσίας από την κοινή γραμμή της Δύσης απέναντι στον πόλεμο

Must Read

Την εναντίωσή του στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και την δυσφορία του για τους αυξανόμενους θανάτους εκφράζει ο πρόεδρος της Γαλλίας, διαφοροποιούμενος επί της ουσίας από την κοινή γραμμή της Δύσης απέναντι στον πόλεμο που μαίνεται στην Λωρίδα της Γάζας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε το Ισραήλ «να σταματήσει να σκοτώνει μωρά και γυναίκες στην Γάζα» καθώς δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για τους βομβαρδισμούς επισημαίνοντας ότι η κατάπαυση του πυρός θα ωφελούσε το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Μακρόν έδωσε συνέντευξη στο BBC και τόνισε, επίσης, ότι η Γαλλία «καταδικάζει σαφώς» τις «τρομοκρατικές» ενέργειες της Χαμάς. Ερωτώμενος εάνν ήθελε να συμμετάσχουν και άλλοι ηγέτες στις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, απάντησε: «Ελπίζω ότι θα το κάνουν».

Μιλώντας την επομένη της Διάσκεψης για την Γάζα και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Παρίσι, ο Μακρόν δήλωσε ότι το «σαφές συμπέρασμα» όλων των κυβερνήσεων και των οργανισμών που ήταν παρόντες ήταν:

«Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να υπάρξει πρώτα μια ανθρωπιστική παύση, να πάμε σε κατάπαυση του πυρός, η οποία θα (μας) επιτρέψει να προστατεύσουμε όλους τους πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με τους τρομοκράτες».

«De facto σήμερα βομβαρδίζονται άμαχοι, de facto. Αυτά τα μωρά, αυτές οι γυναίκες, αυτοί οι ηλικιωμένοι βομβαρδίζονται και σκοτώνονται. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος γι’ αυτό και καμία νομιμότητα. Γι’ αυτό και καλούμε το Ισραήλ να σταματήσει» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν είναι ο ρόλος του να κρίνει εάν έχει παραβιαστεί το Διεθνές Δίκαιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This