Απίστευτο: Από ένα λάθος της αστυνομίας στην… απομαγνητοφώνηση, παραιτήθηκε ο Κόστα!

Και ενώ ήδη έχουν προκηρυχθεί εκλογές για τον Μάρτιο

Must Read

Μόλις λίγες ημέρες έχουν περάσει από την παραίτηση του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, και ενώ ήδη έχουν προκηρυχθεί εκλογές για τον Μάρτιο του 2024, μία αποκάλυψη έρχεται να ανατρέψει τα πάντα στον πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς.

Και αυτό γιατί φαίνεται ότι ένα λάθος στην… απομαγνητοφώνηση οδήγησε στην παραίτηση Κόστα!

Σύμφωνα με το Euronews, η αστυνομία έκανε ένα τραγικό λάθος. Στην απομαγνητοφώνηση συνομιλιών που κατέγραφαν οι υπηρεσίες ασφαλείας για την υπόθεση διαφθοράς στην Πορτογαλία, οι εμπλεκόμενοι μιλούσαν για τον Αντόνιο Κόστα Σίλβα, τον υπουργό Οικονομικών, αλλά οι αστυνομικοί έγραψαν Αντόνιο Κόστα, εμπλέκοντας με αυτό τον τρόπο τον ίδιο τον πρωθυπουργό!

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του παραιτηθέντα Πορτογάλου πρωθυπουργού, η συγκεκριμένη συνομιλία είναι η μοναδική στη δικογραφία που καταγράφεται το όνομα του Αντόνιο Κόστα. Και πρόκειται για ένα λάθος με σοβαρές συνέπειες στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ο Αντόνιο Κόστα ανακοίνωσε την παραίτησή του όταν οι Αρχές προχώρησαν σε έρευνες στο γραφείο του, αλλά και σε σπίτια και γραφεία υπουργών της κυβέρνησης για υπόθεση διαφθοράς σε σχέση με τις εξορύξεις λιθίου και τις εγκαταστάσεις «πράσινου» υδρογόνου. Ήδη μάλιστα έχει συλληφθεί ο προσωπάρχης του, Βίτορ Εσκαρία, με τον πρόεδρο της Πορτογαλίας να προκηρύσσει πρόωρες εκλογές.

Ο πρωθυπουργός κέρδισε πέρυσι τις εκλογές στην Πορτογαλία, ενώ ήταν στο τιμόνι της χώρας από το 2015.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ή το Ανώτατο Δικαστήριο της Πορτογαλίας για το μέγα φιάσκο που βάζει σε περιπέτειες μια ολόκληρη χώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This