Προκλητική συμφωνία Ερντογάν – Αλίεφ – Τατάρ με σκοπό την νομιμοποίηση του ψευδοκράτους

Tο Αζερμπαϊτζάν επιστρέφει αναγνωρίζοντας το ψευδοκράτος τα χρωστούμενα στον πρόεδρο της Τουρκίας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Must Read

Σε μια συμφωνία πρόκληση προχώρησαν Ερντογάν, Αλίεφ και Τατάρ αναδεικνύοντας τις αρραγείς σχέσεις που εκπορεὐονται από το κοινό συμφέρον και την παντελή έλλειψη αρχών, αξιών και σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου. To Αζερμπαϊτζάν επιστρέφει αναγνωρίζοντας το ψευδοκράτος τα χρωστούμενα στον πρόεδρο της Τουρκίας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Υπό τον τίτλο «τρία κράτη, ένα έθνος» υπεγράφη χθες στην Λευκωσία συμφωνία μεταξύ εκπροσώπων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKΡ) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Κόμματος του Νέου Αζερμπαϊτζάν του Ιλχάμ Αλίεφ και του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) του ψευδοκράτους. Πρόκειται για το κόμμα που ίδρυσε ο Ραούφ Ντενκτάς και του οποίου ηγήθηκε ο Ερσίν Τατάρ.

Ο αυτοαποκαλούμενος πρωθυπουργός του ψευδοκράτους, Ουνάλ Ουστέλ, δήλωσε σχετικά κατά την τελετή υπογραφής: «Τα μέρη υπέγραψαν μια ιστορική, διεθνή και θεσμική συμφωνία για να ενισχύσουν περαιτέρω τις γέφυρες αγάπης και να ανεβάσουν την συνεργασία μεταξύ των χωρών τους σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα. Με αυτές τις υπογραφές, το μότο μας ‘τρία κράτη, ένα έθνος’ έχει πλέον αποκτήσει διεθνή νομική διάσταση».

Από την πλευρά του ο Ταχίρ Μπουντάγκοφ του Νέου Κόμματος του Αζερμπαϊτζάν υποστήριξε ότι τα Κατεχόμενα πήραν την θέση τους ως μέλους παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών (TDT) με την στήριξη του Μπακού και της Άγκυρας και τόνισε ότι θα καταβάλουν τις απαραίτητες προσπάθειες για να αυξήσουν την αναγνώριση στη διεθνή κοινότητα.

Ο αντιπρόεδρος του τουρκικού AKP, Εφκάν Αλά, συνεχάρη το ψευδοκράτος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This