Λάβρος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Οι Τούρκοι ισλαμοποιούν τις ελεύθερες περιοχές»

«Έχουν προωθήσει χιλιάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες στις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία»

Must Read

Η Τουρκία παραμένει, όχι αδιάλλακτη, αλλά αμετακίνητη στον στόχο της για τουρκοποίηση του τόπου μας, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «θα πρέπει να εμμείνουμε στις αρχές της Ευρώπης και στα δικαιώματα που απολαμβάνουν σήμερα όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι».

Σε ομιλία του στην εκδήλωση «Μνήμες κατεχόμενης Γης» που διοργάνωσαν οι Επιτροπές κατεχόμενων Δήμων και κατεχόμενων Κοινοτήτων το βράδυ της Τετάρτης στο Πολιτιστικό Ίδρυμα «Αρχάγγελος», της Ιεράς Μονής Κύκκου, στην Λακατάμια, με αφορμή την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «η σημερινή ημέρα πέρα από την καταδίκη του ψευδοκράτους θα πρέπει να ανανεώνει και την πίστη του λαού μας στην τελική κατίσχυση των δικαίων μας με την απελευθέρωση του κατεχόμενου βόρειου τμήματος της νήσου μας και την επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες».

«Προς επίτευξη αυτού του κοινού αυτού στόχου η εκκλησία θα συνεχίσει και στο μέλλον να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και δεν αμφιβάλω ότι αργά ή γρήγορα η μέρα της δικαίωσης θα έρθει, αρκεί εμείς όλοι με σταθερότητα και συνέπεια να παραμείνουμε μέχρι τέλους ανυποχώρητοι υπερασπιστές των δικαίων μας», πρόσθεσε.

«Όλοι οι Ευρωπαίοι δικαιούνται ελεύθεροι διακίνηση, ελεύθερη εγκατάσταση, ελεύθερη απόκτηση περιουσίας σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, εμείς δεν δικαιούμαστε αυτά τα ίδια στην χώρα μας», διερωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε ότι αυτά αποτελούν θέσεις αρχών και «θα πρέπει αμετακίνητα να σταθούμε σε αυτές».

«Κανένας δεν μπορεί να μας αρνηθεί αυτό το δικαίωμα και η Τουρκία θα πρέπει να εξαναγκαστεί από όλο τον κόσμο να αναγνωρίσει το δίκαιο μας», πρόσθεσε.

«Σε κρίσιμες από κάθε άποψη μέρες κατά τις οποίες μαίνονται πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή μας, την ίδια ώρα η Τουρκία παραμένει, όχι αδιάλλακτη, αλλά αμετακίνητη στον στόχο της για τουρκοποίηση του τόπου μας, στο εσωτερικό υπάρχουν δήθεν λογικές φωνές που ζητούν μέχρι και την κατάργηση της ΕΦ, ενώ στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα φαίνεται να ισχύει ο λόγος του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου ότι ο πλούς εν νυκτί, πυρσός ουδαμού», πρόσθεσε.

Εμείς πιστεύουμε, όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, «ότι υπάρχει ακόμη φως αντίστασης και ελπίδας και αυτή η πεποίθηση υποστηρίζεται στο γεγονός ότι η μνήμη της κατεχόμενης μας πατρίδας δεν εξέλειπε. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας έχει την διάθεση για αγώνα και αυτό που χρειάζεται είναι έμπνευση και καθοδήγηση».

Η Τουρκία, συνέχισε, «αφού πέτυχε με την παγίδευση μας στις διακοινοτικές συνομιλίες και την πάροδο του χρόνου να ξεχαστεί από την διεθνή κοινότητα η φύση του προβλήματος μας που είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και να επέλθει κόπωση στον λαό μας, δεν κρύβει πια τον τελικό και μόνιμο στόχο της, την κατάληψη και τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ακόμη ότι «εκείνο που επείγει σήμερα είναι να γιγαντώσουμε την αντίσταση μας» και πρόσθεσε ότι «οι Τούρκοι προσπαθούν σήμερα να μας αλώσουν και με ένα άλλο τρόπο», καθώς «ισλαμοποιούν τις ελεύθερες περιοχές. Έχουν προωθήσει χιλιάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες στις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία» και πρόσθεσε πως «ακόμη και αν δεν μας επιτεθούν, με τον ρυθμό που πολλαπλασιάζονται και συνεχίζουν να φθάνουν στην Κύπρο, σε λίγα χρόνια θα μας ξεπεράσουν σε αριθμό».

Είπε ότι «χρειάζεται η Κυβέρνηση, εκτιμώντας τον μεγάλο κίνδυνο να πάρει μέτρα εκδίωξης αυτών των λαθρομεταναστών όσο και αν στοιχίζει για την φήμη μας στον έξω κόσμο, γιατί οι λαθρομετανάστες δεν κινδυνεύουν στις χώρες από όπου μας στάληκαν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This