Bloomberg: «Όχι» Σολτς σε Ερντογάν για την αγορά Eurofighter – Συνάντηση την Παρασκευή στο Βερολίνο

Επιδιώκει μια συμφωνία ως «απάντηση» στην απόκτηση μαχητικών Rafale από την Ελλάδα

Must Read

Συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς θα έχει την Παρασκευή στο Βερολίνο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την οποία σχεδιάζει να θέσει το θέμα της αγοράς μαχητικών Eurofighter από την Γερμανία. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται να εισπράξει αρνητική απάντηση από τον καγκελάριο.

Ο Ερντογάν προτίθεται να ζητήσει τουλάχιστον 20 αεροσκάφη Eurofighter Typhoon με δυνατότητα διπλασιασμού, δήλωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι, καθώς επιθυμία της Άγκυρας είναι να εξασφαλίσει μια συμφωνία ως «απάντηση» στην απόκτηση μαχητικών Rafale από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Τουρκία έχει καθυστερήσει να αποσύρει τον στόλο των F-4 και ο εκσυγχρονισμός της Πολεμικής της Αεροπορίας έχει γίνει προτεραιότητα για τον Ερντογάν από τότε που οι ΗΠΑ εκτόπισαν την χώρα, το 2019, από το πρόγραμμα αγοράς του πιο προηγμένου μαχητικού F-35 της Lockheed Martin. Προηγουμένως, συμφωνήσει να αγοράσει ρωσικά πυραυλικά συστήματα S-400 και οι ΗΠΑ φοβήθηκαν ότι αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την συλλογή πληροφοριών σχετικά με το stealth jet.

Οι ΗΠΑ ανέφεραν έκτοτε ότι η επικύρωση από το τουρκικό Κοινοβούλιο της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί προϋπόθεση για να συμφωνήσουν στην πώληση πολεμικών αεροσκαφών.

Πηγή φωτό: Eurofighter Typhoon

Διαβάστε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This