Μεγαλειώδης διαδήλωση στην Μαδρίτη κατά του νόμου περί αμνηστίας των Καταλανών αυτονομιστών

Διαδηλωτές κάθε ηλικίας στην πλατεία Θιμπέλες φώναζαν «Σάντσεθ προδότη»

Must Read

Τον σχεδιαζόμενο νόμο που επέτρεψε στον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή και να αναδειχθεί εκ νέου πρωθυπουργός καταγγέλλουν πλήθος πολιτών στην ιβηρική χώρα.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε τεράστια διαδήλωση στην Μαδρίτη με την συμμετοχή 170.000 ανθρώπων που διαδήλωσαν κατά της σχεδιαζόμενης αμνήστευσης των Καταλανών αυτονομιστών που διώκονται για την απόπειρα απόσχισης το 2017.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι διαδηλωτές κάθε ηλικίας κρατώντας ισπανικές ή ευρωπαϊκές σημαίες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Θιμπέλες στο κέντρο της Μαδρίτης φωνάζοντας «Σάντσεθ προδότη», «Ο Σάντσεθ στη φυλακή!», «Ο Σάντσεθ δεν είναι πρόεδρος (της κυβέρνησης), είναι εγκληματίας» ή «Η Καταλωνία είναι Ισπανία».

Την περασμένη Πέμπτη, ο Σάντσεθ ανανέωσε την πρωθυπουργική του θητεία έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη των τοπικών κομμάτων της Ισπανίας, ανάμεσά τους και των αυτονομιστών της Καταλωνίας με αντάλλαγμα: την προσεχή ψήφιση νόμου που θα χορηγεί αμνηστία στους Καταλανούς αυτονομιστές που διώκονται για την συμμετοχή του στην απόπειρα απόσχισης του 2017.

«Ξέρουν ότι δεν έχουν τις ψήφους για να κάνουν αυτό που κάνουν. Για τον λόγο αυτόν τους το λέμε με την διαδήλωση αυτή» δήλωσε ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό, κατηγορώντας τον Πέδρο Σάντσεθ ότι στρέφει τους Ισπανούς «τον έναν εναντίον του άλλου».

Πριν από δέκα ημέρες, οι Βρυξέλλες ζήτησαν εξηγήσεις από την Μαδρίτη για το σχέδιο νόμου περί αμνηστίας, αφού μεγάλος αριθμός Ισπανών απευθύνθηκε για το θέμα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«RIP ισπανική δημοκρατία 1978-2023» έγραφε ένα από τα πανό της διαδήλωσης και «Ευρώπη βοήθησέ μας», «Για το κράτος δικαίου, SOS ΕΕ» και «Δημοκρατία προς πώληση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This