Haaretz: «Θα απελευθερωθούν 30 παιδιά και 20 γυναίκες» – Οι όροι της συμφωνίας για τους ομήρους

Διαδήλωση στο Τελ Αβἰβ ως μοχλός πίεσης στην κυβέρνηση Νετανιάχου

Must Read

Τους τελικούς όρους στην υπό διαπραγμάτευση συμφωνία μεταξύ Ιραήλ και Χαμάς για την απελευθέρωση των δημοσιεύει η Haaretz. Η ισραηλινή εφημερίδα αποκαλύπτει πως «θα απελευθερωθούν 30 παιδιά και 20 γυναίκες» εφόσον εγκριθεί το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει και 4ήμερη εκεχειρία.

«Περισσότερα από 30 παιδιά και έφηβοι κάτω των 18 ετών κρατούνται στην Λωρίδα της Γάζας, καθώς και τουλάχιστον 13 μητέρες που απήχθησαν μαζί τους από την Χαμάς» προσθέτει η Haaretz.

Τι αποκαλύπτει ο ισραηλινός Τύπος για την συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων από την Χαμάς

Ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των πολεμικών συγκρούσεων στην Λωρίδα της Γάζας, μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων που κρατά η Χαμάς από 7 Οκτωβρίου διαφαίνεται εφικτή. Νωρίτερα, συνδρίαζε εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο του Ισραήλ και ο Τύπος της χώρας αποκάλυπτε κάποια από τα βασικά σημεία της υπό διαπραγμάτευση συμφωνίας.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, προβλέπεται η απελευθέρωση 80 ομήρων, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους, και εκεχειρία 4 ημερών. 

Πηγή της ισραηλινής κυβέρνησης ανέφερε στους Times of Israel ότι το Ισραήλ επιμένει σε συγκεκριμένους όρους σχετικά με την συμφωνία, ανάμεσά τους πως κανένας Παλαιστίνιος κρατούμενος που έχει καταδικαστεί για φόνο δεν θα αφεθεί ελεύθερος.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των φάσεων της απελευθέρωσης των ομήρων, εξήγησε η πηγή, η στρατιωτική εκστρατεία κατά της Χαμάς στην Γάζα θα ξαναρχίσει.

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει επίσης ένα δεύτερο στάδιο, σύμφωνα με το οποίο η Χαμάς θα ενεργήσει για να εντοπίσει γυναίκες και παιδιά, που κρατούνται από άλλες τρομοκρατικές φατρίες στην Λωρίδα της Γάζας, πριν από την απελευθέρωσή τους.

Η Χαμάς έχει δηλώσει ότι κρατά 210 από τους περίπου 240 ομήρους που απήχθησαν κατά την διάρκεια των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου. Η Ισλαμική Τζιχάντ λέγεται πως κρατά τους υπόλοιπους 30 ανθρώπους.

Επιπλέον, η Χαμάς θα απελευθερώσει τουλάχιστον 50 Ισραηλινούς ομήρους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, με αντάλλαγμα μια εκεχειρία τεσσάρων ημερών, την απελευθέρωση μεταξύ 150 και 300 Παλαιστινίων αιχμαλώτων και την είσοδο καυσίμων και άλλων αγαθών στην Λωρίδα της Γάζας.

Περίπου 12-13 όμηροι θα απελευθερώνονται ανά ημέρα, πρόσθεσε η ίδια πηγή στους Times of Israel, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ θα απελευθερώσει γυναίκες και ανήλικους κρατουμένους, με τον καθένα να επιστρέφει στην πόλη ή την κωμόπολη όπου ζούσε πριν από την φυλάκισή του, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Tο κατεστημένο ασφαλείας του Ισραήλ τάσσεται υπέρ της επικείμενης συμφωνίας. Η ίδια πηγή ηποστήριξε, ωστόσο, ότι τα καύσιμα που θα εισέλθουν στον παλαιστινιακό θύλακο ως μέρος της συμφωνίας θα εισαχθούν μόνον κατά την διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός.

Μπάιντεν: «Είμαστε πολύ κοντά να φέρουμε τους ομήρους πίσω»

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε την Τρίτη ότι «τώρα βρισκόμαστε πολύ κοντά, μα πολύ κοντά, στο να φέρουμε πίσω κάποιους από τους ομήρους πολύ σύντομα, αλλά δεν θέλουμε να πούμε πολλές λεπτομέρειες ακόμη».

Και πρόσθεσε: «Τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι να γίνει και όταν έχουμε περισσότερα να πούμε θα το κάνουμε, αλλά τα πράγματα φαίνονται καλά αυτήν την στιγμή».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This