Το Παρίσι μετατρέπεται σε δυστοπικό… ψηφιακό οχυρό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μόνο με κωδικό QR και φακέλωμα οι μετακινήσεις οδηγών και πεζών σε ορισμένες περιοχές!

Must Read

Λίγους μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ο Αστυνομικός Νομάρχης αποκάλυψε στην εφημερίδα Le Parisien τα βασικά σημεία του συστήματος ασφαλείας που θα τεθεί σε ισχύ το καλοκαίρι του 2024.

Ο Laurent Nunez ανακοίνωσε ειδικότερα, ότι θα απαιτείται εξαίρεση για να κυκλοφορήσει κανείς ελεύθερα στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Επανέρχεται η «λογική» της πανδημίας και των περιορισμών δηλαδή!

«Θα χρειαστεί να εγγραφείτε εκ των προτέρων σε ψηφιακή πλατφόρμα παρέχοντας συγκεκριμένο αριθμό δικαιολογητικών, διεύθυνση αλλά όχι μόνο», προειδοποιεί αρχικά και εξηγεί στη συνέχεια.

Όλοι όσοι που επιθυμούν ή χρειάζεται να προσεγγίσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και στην ιστορική Île-de-France θα πρέπει να ανησυχούν:

«Θα έχουν έναν κωδικό QR για να δείχνουν κατά τη διάρκεια των ελέγχων … Η ιδέα είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας με κινητήρα», λέει ο Laurent Nunez και προσθέτει:

«Εάν ένας Παριζιάνος ζει κοντά στον Σηκουάνα και επιθυμεί να προσκαλέσει φίλους να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης, πρέπει να τους εγγράψει στην πλατφόρμα».

Το ίδιο θα ισχύει αν θέλει κάποιος να περάσει το βράδυ της τελετής έναρξης σε ένα εστιατόριο κοντά στον Σηκουάνα:

«Θα πρέπει να δικαιολογηθεί το γεγονός ότι μπαίνει κάποιος περιμετρικά για να πάει σε εστιατόριο και άρα, θα υπάρχει αναγκαστικά εγγραφή στην πλατφόρμα».

«Για τους πιο ευάλωτους ανθρώπους, αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, η πόλη του Παρισιού, με την οποία συνεργαζόμαστε στενά, έχει παράσχει τη δυνατότητα απόκτησης σήματος ή απόδειξης», είπε ακόμα ο Nunez και συμπλήρωσε:

«Η ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία θα πρέπει επομένως να εγγραφείτε για να κυκλοφορήσετε, θα ανοίξει το νωρίτερο τον Μάρτιο, το αργότερο τον Απρίλιο. Όλοι αυτοί οι περιορισμοί θα ενεργοποιηθούν μόνο κατά τη διάρκεια των Αγώνων, 2,5 ώρες πριν από την έναρξη των γεγονότων και έως και μία ώρα μετά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This