Αναφορές για νεκρούς ομήρους από ισραηλινά πυρά στην Λωρίδα της Γάζας – Ανάμεσά τους βρέφος 10 μηνών

Αισιοδοξία για 2ήμερη παράταση της εκεχειρἰας

Must Read

Πυρετός διαβουλεύσεων αυτήν την ώρα και διπλωματικός μαραθώνιος για την παράταση επί δύο 24ωρα της κατάπαυσης του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας με στόχο την απελευθέρωση περισότερων ομήρων. Την ίδια ώρα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς υποστηρίζει ότι τρία μέλη οικογένειας Ισραηλινών που είχαν απαχθεί έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια βομβαρδισμών από τον IDF.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αξιωματούχοι που συμμετέχουν στις συνομιλίες για την παράταση της 6ήμερης εκεχειρίας στην Λωρίδα της Γάζας για δύο ακόμη ημέρες εμφανίζονται αισιόδοξοι, όπως ανέφεραν την Τετάρτη αιγυπτιακές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο αριθμός των αμάχων που κρατά η Χαμάς, οι οποίοι θα αφεθούν ελεύθεροι με βάση την παράταση της εκεχειρίας, είναι ακόμη υπό επεξεργασία, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων είναι σε καλό δρόμο, ωστόσο, οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί που κρατά ομήρους η Χαμάς αποτελούν εμπόδιο στις συνομιλίες. 

Εν τω μεταξύ, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα ότι το 10 μηνών μωρό Κφιρ Μπίμπας, ο τετράχρονος αδελφός του και η μητέρα τους σκοτώθηκαν σε προγενέστερους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Λωρίδα της Γάζας.

Ο IDF ανέφερε ότι εξετάζει τον ισχυρισμό αυτό, ενώ το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την αναφορά της αλ Κάσαμ.

Πηγή φωτό: Times of Israel

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This