Έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο του Τέξας: Εκκενώθηκε η περιοχή – «Έφευγαν τζάμια από παντού»

Must Read

Έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο του Τέξας έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες, σπέρνοντας το φόβο στους κατοίκους του νοτίου τμήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, που είδαν έντρομοι στην ατμόσφαιρα μια τεράστια πύρινη σφαίρα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία διέταξε την υποχρεωτική εκκένωση της περιοχής με ανακοίνωσή της, ώσπου να διερευνηθεί η κατάσταση.

«Όλοι πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή σε ακτίνα μισού μιλίου (800 μέτρων) γύρω από το εργοστάσιο TPC του Πορτ Νέτσες», ανέφερε η τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία στη σελίδα της στο Facebook.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια τεράστια έκρηξη.

Το ωστικό κύμα της, μάλιστα, ήταν τόσο μεγάλο, που δημιούργησε μεγάλες ζημιές. «Ξυπνήσαμε και είδαμε τζάμια να σπάνε από παντού πάνω μας, κομμάτια της οροφής να πέφτουν και πόρτες να αποσπώνται από τα πλαίσιά τους» λόγω του ωστικού κύματος της έκρηξης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράιαν Μάθιουσον, που μένει με την οικογένειά του πολύ κοντά στο εργοστάσιο.

Μέχρι στιγμής, ευτυχώς, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε πετροχημικό εργοστάσιο που βρίσκεται σε απόσταση 135 χλμ. από το Χιούστον, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This